Научно изследване проведено от лектори и студенти на ВУМ

Студентите и лекторите на ВУМ проведоха още едно интересно научно изследване!

03.08.2016 Научната статия изследва влиянието на политическата нестабилност върху туристическата индустрия на Украйна. Проучването бе направено от Маргарита Гаврилина, с научен ръководител проф. Станислав Иванов, заедно с Владислав Владко (преподавател във ВУМ) и Крег Уебстър. Статията може да откриете под името “Impacts of political instability on the tourism industry in Ukraine”, публикувана в Journal of Policy Research in Tourism, Leisure and Events (forthcoming).

Статията за Украйна е базирана на дипломната работа на студент на ВУМ – Маргарита Гаврилина, която се дипломира с ОКС “професионален бакалавър” по Хотелски мениджмънт от “Висше училище по мениджмънт” през юни 2015.

В нея е изследвана реакцията на представителите, от местната хотелска и туристическа индустрия, от негативните последици на политическата нестабилност в страната. Данните бяха събрани чрез попълване на въпросник. А в изследването се включиха представители от мениджърския екип на 102 хотела и 73 туристически агенции в Украйна.

Резултатите показват реалното отрицателно въздействие, изразено в спада на приходите, броя туристи и нощувки, както и нарастването на разходите. Въздействието засяга не само съседните на конфликтните зони райони, но също неговото отражение се наблюдава и в цялата страна.

Вярваме, че статията ще се окаже полезна за всеки един от вас, заинтересуван в хотелската и туристическа индустрия. Статията може да се свали безплатно от следния линк (безплатният достъп важи за първите 50 читатели).

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *