Защо си струва MBA в България?

globalizacia

През последните години все по-голяма популярност в България придобиват MBA програмите не само като начин за повишаване на квалификацията, но и поради факта, че все повече компании ги налагат като изискване за изкачване на по-висока мениджърска позиция.

Проверете възможността за получаване на годишна стипендия от тук!

На международния пазар от дълги години, като негласно правило, кадрите с MBA дипломи са не само предпочитани, но и заемат изключително високи управленски позиции. Това от своя страна превърна MBA в синоним на успех, кариерен ръст и висока квалификация.

Без съмнение все повече български мениджъри обмислят варианта за MBA програма, но като основни пречки остават фактори като това, че повечето качествени програми се предлагат в чужбина, често цените са изключително високи, а учебните програми далеч не са съобразени с работната заетост на студентите. Не за пренебрегване са и разходите свързани с пътувания и престоя в друга държава.

Международните MBA програми в България за сметка на това се превърнаха в перфектна алтернатива за всички, които имат интерес към получаване на MBA диплома призната по цял свят при изключително добри условия. В резултат на нарасналия интерес, съобразно изискванията на международния бизнес и пазари, “Висше училище по мениджмънт” съвместно с университета “Cardiff Metropolitan” във Великобритания успяха да създадат MBA програма, позволяваща придобиването на двойна диплома – българска и британска, при това без да се налага пътуване и престой в чужбина. А престижния световно признат рейтинг на Eduniversal я класира на 7-мо място в Източна Европа.

Самата MBA програма е изцяло преподавана на английски език, обучението е със силна практическа насоченост и решаване на казуси от реалния бизнес, а лекциите са съобразени със заетостта на студентите, което я прави подходяща за работещи. В допълнение достъпната цена, по-ниските разходи за издръжка и възможността за получаване на стипендия и завършване с престижна британска диплома, която осигурява лесна реализация на пазара на труда са само част от ключовите предимства, които правят тази MBA програма все по-предпочитана от български и чуждестранни студенти.

Това превръща България не само в апетитна хапка за инвестиции, start up и аутсорсинг компании, но и в ключова образователна дестинация, привличаща все повече чуждестранни студенти готови да заплатят разумна цена за своето световно признато образование.

Проверете своята възможност за получаване на стипендия от тук.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *