vum-logo-header-BG

Студенти и преподаватели от Висше училище по мениджмънт проведоха учебно пътуване с цел „работа на терен“ по Северното Черноморие. Учебната екскурзия бе организирана в рамките на обучението им по „Управление на събития“, а в нея се включиха студенти от специалностите „Хотелски мениджмънт“, „Хотелиерство и кулинарни изкуства“, „Гастрономия и кулинарни изкуства“, както и от магистърската програма по международен туризъм.

Първа спирка на пътуването бе луксозният голф комплекс BlackSeaRama Golf & Villas , където студентите се запознаха с базите, атракциите и предоставяните туристически услуги. В рамките на визитата студентите посетиха шестото издание на изложението „Сватбен ден“, на което специализирани агенции за организиране на събития представиха най-новите тенденции в сватбените тържества за 2020 г.

Многонационалната студентска група посети и един от най-старите и престижни български курортни комплекси по Черноморието – „Албена“, който неотдавна празнува своята 50-та годишнина.  Домакините организираха опознавателна обиколка на комплекса, както и посещения на хотел „Ралица Супериор“, и петзвездния Хотел & SPA Фламинго Гранд с луксозния СПА център  „Elements SPA”. Студентите посетиха и новооткритата конферентна зала „Перуника Хол“. Мултифункционалната зала е най-голямата в региона, с капацитет над 1000 места и е предназначена за конгресни събития, концерти и спортни прояви. Проектът е дело на архитект Владимир Попов, а интериорният дизайн – на френската специалистка Кристин Борела.

В рамките на учебното пътуване за студентите бяха организирани и редица игри и дискусии и получиха допълнителни въпроси и задачи, които ще се обсъждат в следващите им лекции по дисциплината „Организиране на събития“.

Висше училище по мениджмънт е сред водещите образователни институции, с повече от 20-годишна традиция в обучението и развитието на професионални кадри в сферата на туризма и хотелиерството. Успешната професионална реализация на възпитаниците на висшето училище в голяма степен се дължи на изключително практическата насоченост на образователните програми. Базираните на конкретни проблеми и случаи обучителни техники, които се прилагат по време на курса на обучение, са свързани с действителната хотелиерска практика и водят до изграждане на креативност и новаторско мислене при решаване на практически казуси, на умения за работа в екип, комуникация, планиране и организиране, вземане на решения и управление на конфликти

By Admin