vum-logo-header-BG

Днес станаха известни резултатите на една от най-престижните и значими класации за световни университети QS World University Ranking за 2020 година.

За първа година Висше училище по мениджмънт-Варна попада в регионалната класация на най-добрите университети за Източна Европа и Централна Азия (EECA) на елитната британска компания QS (Quacquarelli Symonds), което е поредно признание за един от най-динамично развиващите се бизнес университети в региона.

QS разработва и успешно прилага методи за сравнително събиране и анализ на данни, използвани за подчертаване на силните страни на институциите. Провеждайки първото си глобално индустриално проучване през 1990 г., QS World University Rankings® стартира през 2004 г. и сега е най-утвърденият изследователски проект, опериран от компанията.

Регионалните класации на QS EECA Region University Rankings се публикуват от 2014 г. Методологията запазва основните показатели на глобалната класация – академична репутация, репутация сред работодателите,  възможности за реализация след приключване на образованието, индексирани публикации на преподаватели, web импакт, брой цитирания на публикации, качество на преподавателския състав, брой чуждестранни преподаватели и чуждестранни студенти, онлайн присъствие, изследователска дейност, преподаватели с докторска степен, международен престиж и др.

Висше училище по мениджмънт е единственият варненски университет в престижната международна класация. Останалите български представители са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Медицински университет – София, Американския университет в Благоевград и Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

By Admin