vum-logo-header-BG

На официална церемония, проведена на 5 декември 2018 г., абсолвентите на Висше училище по мениджмънт (ВУМ), випуск 2018 получиха своите дипломи. Освен българските образователно-квалификационни степени, на успешно завършилите български и чуждестранни студенти на Висше училище по мениджмънт бяха връчени и британски бакалавърски и магистърски дипломи от 150-годишния държавен университет в Обединеното кралство „Кардиф Метрополитън“.

Завършващите получиха своите дипломи лично от Ректора на Висше училище по мениджмънт доц. д-р Тодор Радев. “Марк Твен е казал: „Най-важните дни в живота ти са денят, в който си се родил и този, в който си разбрал защо!“ Аз искрено се надявам, че годините, прекарани във Висше училище по мениджмънт, са ви помогнали да отговорите на този въпрос. Убеден съм, че времето прекарано в Университета  ще ви даде предимство в бъдещото ви израстване, но също ще остави добри спомени за приятелствата, забавленията и веселите преживявания.” – бяха думите на доц. Радев пред абсолвентите.

Поздравителен адрес бе получен от г-жа Лилия Христова – Директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна,  а г-жа Елизабет Рафаилова връчи на отличника на випуска специална награда от името на „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД. Мотивираща реч пред завършващите студенти изнесе и г-жа Елизавета Смолкова – възпитаник на Висше училище по мениджмънт, випуск 2016.

В качеството си на ръководител академични отношения с Висше училище по мениджмънт в университета „Кардиф Метрополитън“, специален поздрав към абсолвентите отправи г-н Найджъл Джоунс – старши преподавател по компютърни и информационни системи там.

Благодарение на дългогодишните усилия и активността на академичната общност, Висше училище по мениджмънт се превърна в разпознаваема образователна институция със студенти от близо 50 националности. Сред абсолвентите от випуск 2018 има представители от България, Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Турция, Казахстан, Индия, САЩ, Мозамбик, Нигерия и Афганистан.

Випуск 2018 е всъщност юбилейният 20-ти поред випуск на Висше училище по мениджмънт и 8-мият пореден випуск абсолвенти на ВУМ, които получават дипломите на университета „Кардиф Метрополитън“.

By Admin