vum-logo-header-BG

Някои от най-иновативните продукти и услуги в сферата на хотелиерството и туризма бяха представени на второто издание на ТурЕкспо Дестинация Варна, което се проведе от 28 до 30 ноември в Двореца на културата и спорта във Варна.

Интерактивни телевизионни системи от най-ново поколение, системи за интелигентни стаи, интерактивни зарядни станции, атрактивни решения за обзавеждане на хотели и ресторанти и още много предложения зарадваха посетителите на изложението за бизнес и туризъм.

Висше училище по мениджмънт – Варна беше представено от студенти, преподаватели и служители с разнообразни инициативи. В първия ден на събитието нашите шеф-готвачи Васил Якимов и Калоян Колев, заедно със студенти от Института по кулинарни изкуства към ВУМ направиха впечатляваща кулинарна демонстрация на тема коктейлна храна и заслужиха бурните аплодисменти на посетители и изложители. В семинарната част, заместник-ректорът на ВУМ проф. Станислав Иванов даде ценни съвети на представителите на туристическия бизнес с презентацията „Управление на приходите от допълнителните услуги в хотелиерството“, а преподавателят в областта на кариерното развитие и ресторантьорството  доц. Ирина Петкова организира уъркшоп на тема управление на „Невъзможен хотел“, в рамките на който представи динамичната работна среда на хотелиерството.

На щанда на ВУМ бяха представени възможностите за обучение в бакалавърските и магистърските програми на ВУМ, като интерес предизвика възможността за прием през месец февруари. Повече информация за февруарския прием през 2019 г. може да видите на https://vum.bg/february-2019-intake/.

Интересни снимки и видеа от ТурЕкспо Дестинация Варна може да намерите и на Фейсбук страницата ни.

By Admin