vum-logo-header-BG

Делегация от Osmaniye Korkut Ata University в град Османие, Турция бе на визита във Висше училище по мениджмънт. Заместник ректорът по международна дейност проф. Сусран Еркан Ероглу и експертът по международно сътрудничество Гьокчел Джошкун посетиха кампусите във Варна и Добрич, запознаха се с учебната база и проведоха срещи и преговори с ръководството на университета.

Сътрудничеството между двата университета датира от началото на месец декември, когато е подписано Междуинституционално споразумение за сътрудничество, а настоящата визита се явява следваща стъпка в развитието на колаборацията между двете образователни институции.

В кампуса във Варна гостите се срещнаха с г-жа Ванина Вълчева – Академичен директор на ВУМ, г-жа Мария Полименова – Директор „Маркетинг и прием“, проф. Станимир Андонов – преподавател по маркетинг във ВУМ и мениджър на Neuromarketing Bulgaria и г-жа Йорданка Райкова – Координатор по съвместни програми и партньорства. Гостите посетиха и кампуса в Добрич, където проведоха среща с Президента на ВУМ доц. д-р Тодор Радев, ръководителя на Еразъм+ офиса г-жа Росита Колева, както и с турски студенти, обучаващи се във ВУМ, които споделиха своя опит и впечатления от университета. Срещата завърши с подписване на Споразумение за академично сътрудничество, съгласно което страните се съгласяват да инициират разработването на съвместни образователни програми.

Успешната визита приключи с вечеря в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, където гостите останаха силно впечатлени от професионализма на шеф-инструктори и студенти по време на представяне на екзотичното меню на тема „Българо-Азиатски фюжън“.  Това добави още една тема за бъдещото развитие на партньорството между двата университета, а именно сътрудничество в сферата на обучението по кулинарни изкуства.

 Osmaniye Korkut Ata University е държавен университет в Турция, основан през 2007 година. Към момента университетът обучава 13 000 студенти и разполага с около 500 преподаватели и административен състав.

By Admin