vum-logo-header-BG

Висше Училище по Мениджмънт започна новата академична година със студенти от повече от 5 континента

На 26-ти септември 2016, понеделник (ден на Европейските международни езици), стартира новата академична година на Висше Училище по Мениджмънт в град Варна, България.

Студенти от 5 континента (Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка), идващи от повече от 40 страни, стартираха образованието си във ВУМ. ВУМ приветства за първи път студенти от Сейшелските острови, Колумбия, Хондурас и Танзания. Тази година студентите идват от следните страни: България, Холандия, Гърция, Молдова, Финландия, Монголия, Турция, САЩ, Франция, Ирландия, Испания, Португалия, Казахстан, Узбекистан, Армения, Мозамбик, Зимбабве, Австрия, Италия, Румъния, Камерун, Египет, Мароко, Йордания, Беларус, Украйна, Русия и др.

В последните 20 години Висше Училище по Мениджмънт се превърна в призната образователна институция с иновативни студенти, които се образоват в една наистина уникална международна среда. Всички студенти, които са записани в програмите ни, имат възможност да завършат с българска и английска диплома в областта на: Международен Бизнес Мениджмънт, Бизнес Администрация, Хотелски Мениджмънт, Маркетинг и Мениджмънт, Бизнес Информационни Системи, МБА, Международен Туристически Мениджмънт. За първи път тази година ВУМ е записала студенти в следните 2 програми: „Софтуерни Системи и Технологии“ (част от Академична школа по компютърни науки на ВУМ) и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ (част от Института за кулинарни изкуства на ВУМ).

Церемонията по откриването на академичната година започна с няколко предварителни събития, като: честване на Европейския международен ден на езиците, правене на снимки, въведение в играта „PokeVUM Go“, чиято главна цел бе да запознае първокурсниците с основните забележителности и атракции във Варна, като правят снимки и ги публикуват в социалните мрежи.

Официалното откриване на академичната година започна с речта на ректора Тодор Радев, който отбеляза 22-годишнината от посрещането на първите студенти в университета.

Някои от официалните гости, които поздравиха студентите, бяха: г-жа Лилия Христова, директор на катедра „Образование и младежки дейности“, от Община Варна, г-н Георги Недев, кмет на регион „Одесос“ в град Варна и г-ца Соня Голини, доброволец на събитията, свързани с „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

Тази година висшето училище има увеличение в броя на записаните студенти от страните от ЕС в някои от най-популярните англоезични курсове в областта на IT, международен бизнес и маркетинг, туризъм и кулинарни изкуства.

By Admin