vum-logo-header-BG

Да подкрепяме местната култура и да представяме модерните кулинарни тенденции пред обществото е постоянна инициатива за екипа на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ). Броени дни преди отпътуването на нашите шеф-инструктори за мащабно международно кулинарно състезание в Турция, те направиха кулинарна демонстрация на уникалния по формата си фестивал във Варна, а именно Фестивал Кино и Храна, който се състоя в Морската градина на Варна от 29 Август до 2 Септември, 2018 г.

Фестивалът Кино и Храна съчета вкусовете на току-що приготвена храна с тези на кулинарни кинопрожекции, с тайните в кухнята на известни актьори и музиканти и рабира се, с демонстрации от професионалисти. Нашите представители, шеф Васил Якимов, шеф Станислав Кубаарев и шеф Калоян Колев, разкриха едно от специалните ястия, които ще се състезават през настоящата седмица в Турция, а именно десерт Българска роза, с автентичен български вкус, базиран на деликатна комбинация от традиционни български продукти и иновативния подход на авторите.

Можете да видите снимки от тази кулинарна демонстрация по-долу. Успех на нашите шеф-инструктори в следващото им кулинарно предизвикателство и ще ви държим в течение!

By Admin