vum-logo-header-BG

Fresh Bite FB postFB Presentation  FB presentation

ВУМ – Вдъхновяващ Уникален Младеж – start-up състезанието на годината има свои победители!

Всичките 8 отбора достигнаха финалите! Те представиха своите интересни идеи. Някои от продуктите и услугите бяха подслон за бездомни животни, онлайн библиотека, спортен комплекс, ползите от меда за здравето, услуги за студенти, конен център и нова концепция за кафе библиотека. След тяхното онлайн представяне 3-те най-добри отбора спечелиха специални награди.

Отборът Freshbite се представи най-добре и се класира на 1-во място по преценка на журито. Екипът разработи интересна идея за предоставяне на решения за бърза здравословна храна, с помощта на автомати, продажба на пресни салати и ястия. Отборът Freshbite – Пламена Пенкова, Юлия Иванова, Стефани Добрева и Йоана Добрева спечелиха 1000 евро стипендия, предоставена от ВУМ, уикенд в българския морски курорт Албена, както и безплатни билети за кариерни консултации и менторски програми на ВУМ.

Стилиян Ненчев беше класиран на 2-ро място. Неговият продукт – Shelter Hills ще осигури подслон за бездомните животни. Стилиян би желал да привлече инвеститор, за да създаде хотел за животни с козметични услуги във Варна, България. Победителят получи стипендия от 500 евро, предоставена от ВУМ.

Отборът Weezam (Велина Литчовска, Валери Войнов, Евтим Гьондов и Зинадя Андреева) представи идеята за онлайн библиотека за студентите в България. Отборът спечели 3-то място на състезанието. Всеки член на Weezam получи стипендия от 250 евро предоставена от ВУМ.

Повече от 40 участници от България и Румъния взеха участие в онлайн конкурса на ВУМ „Вдъхновяващ Уникален Младеж“. Менторите на екипите и главните поддръжници на събитието бяха професионалисти от България, Румъния и Англия, специализирани в областта на Онлайн маркетинга, Човешките ресурси, Мениджмънт на събития, Индустрията за недвижими имоти, Бизнеса и администрацията, Спорт мениджмънт, Проджект Мениджмънт, Туризъм и медии.

By Admin