vum-logo-header-BG

На 6-ти юни, от 14.30 часа в зала 203 в сградата на Висше училище по мениджмънт в гр. Добрич (преобразуваният «Международен колеж») ще се проведе откриване на поредния летен академичен семестър за международни студенти. Студентите идват специално за тримесечното обучение от (юни до август), около 50% от тяг ще учат във
ВУМ с помощта на програма Еразъм+. Младежите предпочели да съчетаят лекции с летни забавления в Добрич и по Черноморието пристигат от Виетнам, Албания, Армения, Грузия, Индия, Казахстан, Кения, Молдова, Монголия, Русия и Узбекистан. Обучението ще се провежда във ВУМ, Добрич, а програмата през лятото включва модули по „Бизнес комуникации“, „Управление на човешки ресурси“, „Мениджмънт“, „Маркетинг“ и др. Освен младежите, студенти на престижни партньорски университети на ВУМ в гореизброените страни, през лятото пристига и преподавателски състав от Китай, Аржентина, Албания, Йордания, Ливан и Молдова.

Висшето училище има опит в организация на летни програми за студенти вече пет години. Тази година е третата, в която посреща студенти, които ще прекарат повече от три месеца във ВУМ, ще се обучават по различни бизнес модули, за което ще получат оценки и академични кредити. Обучението ще им позволи надграждане на образованието и постигане на по-добри резултати в собствените им университети – съобщават от ВУМ. Програмата на обучение включва и посещение на бизнес организации в Източна България, организирани екскурзия и мероприятия – допълват още от ВУМ.

By Admin