vum-logo-header-BG

На 26-ти февруари в кампуса на Висше училище по мениджмънт в град Добрич се проведе Благотворителна работилница „Ден на мартеницата“.

Студенти от България, Франция, Полша, Латвия, Виетнам, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Зимбабве, Либия, Мароко и Египет се запознаха със старата българска традиция, научиха коя е Баба Марта и собственоръчно изработиха красиви мартеници – символ на здраве и плодородие и предвестник на пролетта. Високо настроение, широки усмивки и забавление – в такава атмосфера чуждестранните студенти сплетоха червени и бели конци и приеха в сърцата си вековния български обичай.

В събитието се включиха и представители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – гр. Добрич, които подкрепиха кампанията с изработени от тях атрактивни мартеници.

Всички мартеници бяха дарени на Карин дом, гр. Варна и ще бъдат изложени на специално организирани базари в рамките на Мартеничкова кампания 2019. Набраните средства ще подпомогнат терапевтичната работа на „Центъра за семейно-медиирана интервенция“ към дома.

By Admin