vum-logo-header-BG

%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%bd1 %d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%bd2%d0%b2%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%bd

Завърши първият в България летен академичен семестър във Висше училище по мениджмънт. Студенти от над 10 страни получиха своите сертификати за завършване

Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ) изпрати десетки участници в първия за страната летен академичен семестър. През изминалата седмица, студентите получиха своите сертификати с присъдени академични кредити (близо 30 за целия срок на обучение) от доц. Тодор Радев – ректор на висшето училище.

Младежите бяха у нас специално за тримесечното обучение (от юни до август) осъществено с помощта на програма Еразъм+. Студентите, предпочели да съчетаят лекции с летни забавления край Варна бяха от далечните Китай, Виетнам, Малайзия, както и Унгария, Русия, Казахстан, Беларус, Молдова, Украйна, Армения, Грузия. Обучението се провеждаше в корпуса на висшето училище в Добрич, а лекциите по „Бизнес комуникации“, „Управление на човешки ресурси“, „Мениджмънт“, „Маркетинг“ и др. бяха водени от преподаватели на ВУМ, както и от гост лектори от водещия Инситут по мениджмънт и технологии.

През лятото, студентите бяха посетени и от представители на престижни университети от Малайзия – Университета Саинс Ислам и Южна Корея – Университета Уоосонг. В същото време, в рамките на проект по програма Еразъм+: „Международна кредитна мобилност“ води лекция и преподавател от Университета Толедо, САЩ – д-р Снежана Сланчева-Дърст.

Младежите имаха възможност да обиколят България и да посетят забележителности в района на Варна, Бургас, София, Пловдив, Велико Търново, Балчик, а преживявания и впечатления описваха в специално създаден блог за това (виж тук).

По време на събитието по връчване на сертификатите, всички студенти споделиха, че планират да се върнат в България. От ВУМ информират, че очакват по-голям брой студенти през лятото на 2017 г.

By Admin