fbpx

Обещаващо бъдеще в хотелиерството и туризма с ВУМ!

Според изследването Тенденции и статистика на Британската хотелиерска асоциация (British Hospitality Association – BHA) около 1.9 милиона души в момента са ангажирани в тази индустрия.
Ако четете това, по всяка вероятност Вие сте един от тях!

Hover Box Element

Да, смените може да са дълги и изморителни, но рядко бихте срещнали човек, работещ в сферата на хотелиерството, който да не обича страстно професията си. Ще изброим само десет от причините, поради които действително си заслужава да градиш кариера в хотелиерството – доставяш радост на хората, изисква се креативност, пред теб се отваря врата към света.

 

 

 

 

Hover Box Element

ВУМ е първото висше учебно завеедение в България, предлагащо двойни дипломи по съвместни програми с реномирани университети от Холандия, Великобритания, Швейцария, Франция и др. Нашите възпитаници са агентите на промяната на българската хотелиерска индустрия и са истинска придобивка за хотелските вериги по целия свят.

 

 

 

 

Hover Box Element

Нашата засилена международна ориентация, иновативни учебни програми и научни постижения – резултат от сериозните ни бизнес контакти – гарантират една стабилна основа от теоретични знания и широк спектър от практически умения. Във ВУМ можете да специализирате в областта на хотелиерство и мениджмънт на туризма. Запишете се сега!

 

 

 

 

За Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма

Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма е водеща в своята област в България и е сред най-добрите в Централна и Източна Европа.

✔️ Според официалната класация на Министерството на образованието на България в професионална област „Туризъм“ Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма се нарежда на 1-во място по редица критерии – теоретична и практическа подготовка; преподаване и оценяване; международен обмен (мобилност); средства за научно-изследователска дейност на студент; материална база и библиотечен фонд; административно обслужване на студентите; подкрепа на кариерното развитие и удовлетвореност на студентите.

✔️ В Школата работят едни от най-ерудираните и признати в Европа преподаватели. Имаме преподаватели от 6 различни националности, които са се установили в България за по-дълъг период от време. Освен това редовно каним гост-преподаватели от партниращи университети.

✔️ Според Scopus над 40% от цитираните публикации на български учени в чуждестранни списания и над 60% от цитатите на български учени в областите туризъм и хоспиталити са на учени от Академичната школа за хотелиерство и мениджмънт на туризма. Издаваното научно списание на академичната школа – European Journal of Tourism Research, пак според Scopus , е най-доброто за цяла Централна и Източна Европа.

✔️ Деканът на Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма, проф. д-р Станислав Иванов, е сред десетте най-цитирани автори в Scopus. Школата е известна не само в Европа. 30% от нашите студенти идват от приблизително 30 страни от 3 континента.

Възможности за професионална реализация

✔️ ВУМ поддържа отлични взаимоотношения с различни бизнес организации и може да се похвали с дългогодишно успешно осигуряване на практики за своите студенти при топ работодатели от Великобритания, Германия, Испания, Италия, Португалия, Малта и др. Възпитаниците на VUM имат и шанса да карат до 18-месечни стажове в САЩ.

✔️ Нашите алумни могат да се възползват от възможности за работа в официални туристически организации, транспортни компании, хотели, туроператорски компании и пътнически агенции, правителствени и други организации, където знанията в областта на мениджмънта на туризма са от значение.

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to admissions@vum.bg

 

Здравейте!

Щракнете върху някой от нашите представители по-долу, за да разговаряте в WhatsApp или да ни изпратите имейл до admissions@vum.bg

×