fbpx

Обещаващо бъдеще в хотелиерството и туризма с ВУМ!

Според изследването Тенденции и статистика на Британската хотелиерска асоциация (British Hospitality Association – BHA) около 1.9 милиона души в момента са ангажирани в тази индустрия.

Ако четете това, по всяка вероятност Вие сте един от тях!

Да, смените може да са дълги и изморителни, но рядко бихте срещнали човек, работещ в сферата на хотелиерството, който да не обича страстно професията си. Ще изброим само десет от причините, поради които действително си заслужава да градиш кариера в хотелиерството – доставяш радост на хората, изисква се креативност, пред теб се отваря врата към света, не е нужно да се застояваш на едно място, можеш от рано да поемеш отговорност, няма фиксирано работно време от 9 до 5, ясни перспективи, невероятни бонуси, страхотна атмосфера, залогът е сигурен. (caterer.com)

Висше училище по мениджмънт изгражда лидери в областта на хотелиерството още от създаването си през 1996 г. Ние сме е първото висше училище в България, което предлага уникални методи на преподаване, като проблемно-базирано обучение и обучение, базирано на конкретни случаи, а също и първото висше училище в България, предлагащо двойни дипломи по съвместни програми с реномирани университети от Холандия, Великобритания, Швейцария, Франция и др. Нашите възпитаници са агентите на промяната на българската хотелиерска индустрия и са истинска придобивка за хотелските вериги по целия свят, където изграждат професионалната си кариера.

За Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма

Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма е водеща в своята област в България и е сред най-добрите в Централна и Източна Европа.

Според официалната класация на Министерството на образованието на България в професионална област „Туризъм“ Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма се нарежда на 1-во място по редица критерии – теоретична и практическа подготовка; преподаване и оценяване; международен обмен (мобилност); средства за научно-изследователска дейност на студент; материална база и библиотечен фонд; административно обслужване на студентите; подкрепа на кариерното развитие и удовлетвореност на студентите.

В Школата работят едни от най-ерудираните и признати в Европа преподаватели. Имаме преподаватели от 6 различни националности, които са се установили в България за по-дълъг период от време. Освен това редовно каним гост-преподаватели от партниращи университети.

Според Scopus над 40% от цитираните публикации на български учени в чуждестранни списания и над 60% от цитатите на български учени в областите туризъм и хоспиталити са на учени от Академичната школа за хотелиерство и мениджмънт на туризма. Издаваното научно списание на академичната школа – European Journal of Tourism Research, пак според Scopus , е най-доброто за цяла Централна и Източна Европа.

Деканът на Академичната школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма, проф. д-р Станислав Иванов, е сред десетте най-цитирани автори в Scopus. Школата е известна не само в Европа. 30% от нашите студенти идват от приблизително 30 страни от 3 континента.

Възможности за професионална реализация

ВУМ поддържа отлични взаимоотношения с различни бизнес организации и може да се похвали с дългогодишно успешно осигуряване на практики за своите студенти при топ работодатели от Великобритания, Германия, Испания, Италия, Португалия, Малта и др. Възпитаниците на VUM имат и шанса да карат до 18-месечни стажове в САЩ.

Нашите алумни могат да се възползват от възможности за работа в официални туристически организации, транспортни компании, хотели, туроператорски компании и пътнически агенции, правителствени и други организации, където знанията в областта на мениджмънта на туризма са от значение.

× How can we help you? Available from 00:00 to 23:59