fbpx

Академична школа по бизнес и маркетинг,  Академична школа по хотелиерство и мениджмънт в туризма
Бизнес АдминистрацияМаркетинг и Управление на Хотелиерството и Туризма
Международен Бизнес и МениджмънтХотелски мениджмънт
Международни Финанси и ТърговияМагистратура по Международно Хотелиерство и Мениджмънт на Туризма
Маркетинг и Мениджмънт

MBA

Академична школа по компютърни наукиИнститут по Кулинарни Изкуства ]Докторантури и Изследователски Център
Бизнес Информационни СистемиДокторантури
Софтуерни Системи и ТехнологииГостоприемство и Кулинарни ИзкустваИзследователски Проекти

 

Бакалавърски програми

Бизнес aдминистрация (BA)

Записвайки се във ВУМ, вие предприемате пътешествие, което ще промени начина Ви на мислене и ще Ви подготви за кариера с летящ старт! Крайните резултати и цялостното преживяване зависят от Вашето отношение и подход по време на следването Ви.

Маркетинг и мениджмънт (BA)

Навярно сред всички функционални области в бизнеса, маркетингът е от най-решаващо значение. Да си успешен в маркетинга означава да си успешен мениджър.

Международни финанси и търговия (BA)

Нашата програма Международна търговия и финанси представлява специализиран курс на обучение, разглеждащ международните измерения на икономиката. Един от най-цитираните интелектуални гиганти в сферата на икономиката – Алфред Маршал – определя икономиката като “наука за човека в обикновената дейност на живота“. Като такава, микроикономиката изследва поведението на индивидите и фирмите при вземането на решения относно разпределянето на ограничени ресурси. Макроикономиката изследва това икономическо поведение като цяло, обръщайки внимание на фактори като брутен вътрешен продукт, ниво на безработицата и ценови индекс, и разглеждайки въздействието на монетарната и фискалната политика върху тях.

Международен бизнес и мениджмънт (BA)

Програмата на ВУМ Международен бизнес и мениджмънт има за цел да изгражда хора със стратегическо мислене, с визия и подход към международния бизнес. Програмата изгражда лидери, способни да дискутират културни, етични и социални въпроси, свързани с международния бизнес, и да предлагат политики по отношение на корпоративната социална отговорност.

Бизнес информационни системи (BSc)

Основната цел на тази програма е да предостави на нашите студенти необходимите познания и умения в разработването и използването на компютърни системи и софтуерни методи за моделиране и решаване на бизнес проблеми и вземане на управленски решения.

Софтуерни системи и технологии (BSc)

Програмата Софтуерни системи и технологии акцентира върху математиката, програмните езици, операционните системи и усъвършенстваните структури от данни.

Хотелски мениджмънт (BA)

Програмата Хотелски мениджмънт има 20-годишна история, като за този период стотици завършили са влезли в хотелиерската индустрия в България и в над 50 други страни в света.

Маркетинг и управление на туристическото обслужване(BA)

Този курс е актуален с акцента, който се поставя върху специализираните видове туризъм. За да си успешен работата си, трябва да имаш професия, специалност. Включвайки се в нашата програма Маркетинг и управление на туристическото обслужване, Вие се насочвате към кариера с ясна посока и специализация в областите на спа и уелнес туризма, хазартния туризъм, екотуризма, алтернативния туризъм, голф туризма, конгресния туризъм, приключенския туризъм и др.

Магистърски Програми

Магистратура по Бизнес Администрация (MBA)

Висше училище по мениджмънт е една от водещите образователни институции предлагаща MBA програма в България. Това е едно от малкото места в страната, в което студенти учат международен мениджмънт в реална международна среда. Курсовете по програмата се преподават изцяло на английски език, а групите са малки като по този начин се насърчава междукултурния диалог и създаването на професионални връзки. Благодарение на заслужените международни и местни признания, ВУМ е класиран като топ българско висше бизнес училище, спечелило доверието на своя академичен британски партньор Cardiff Metropolitan University. Благодарение на това партньорство, студентите на ВУМ имат възможността да се дипломират с британски магистърски дипломи, без да прекарват 1 година в чужбина, като обучението им се извършва изцяло в корпусите на ВУМ (Варна или София).

Магистратура по Международно Хотелиерство и Мениджмънт на Туризма (MSc)

Този курс е предназначен за повишаване на знанията и уменията в управлението на туристически/хотелски обекти и събития. Нашият интензивен и всеобхватен подход на обучение ви подготвя за широка гама кариерна реализация в сферата на хотелиерството, транспорта и туризма. Магистърската степен по “Международно хотелиерство и мениджмънт на туризма” (IHTM) е изцяло съобразена и напълно синхронизирана с учебната програма на класния университет Кардиф Метрополитен, отговаряйки на неговите високи стандарти за оценка.
Магистърската степен на ВУМ по “Международно хотелиерство и мениджмънт на туризма” (IHTM) се нарежда на 47 място в международната класация на Eduniversal за най-добри магистърски степени по хотелски мениджмънт в света!

× How can we help you? Available from 00:00 to 23:59