vum-logo-header-BG

XVI международна научна конференция на тема „Иновации в образованието, науката, бизнеса и туризма“ се проведе в хотел Орхидея, курорт Албена, на 24 юли. По време на целия научен форум, в многобройни дискусии, се включиха участници от България, Украйна, Полша и Канада, сред които учени, педагози и представители на бизнеса.

Откриването на конференцията от името на ВУМ бе извършено от доц. д-р Силвена Йорданова от организационния комитет. Тя сърдечно приветства всички колеги и им пожела ползотворна работа. Доц. д-р Тодор Радев, ректор на ВУМ, също поздрави участниците, след което последваха приветствия от украинските организатори в лицето на проф. д-р Светлана Архипова, която изрази своя ентусиазъм относно невероятното си сътрудничество с ВУМ през последните 16 години.

Конференцията беше структурирана в три панела: „Иновации в образованието“ с модератор проф. д-р Димитрина Каменова, „Иновации в бизнеса и туризма“ с модератор доц. д-р Силвена Йорданова и „Иновации в педагогиката“ с модератор проф. д-р Архипова.

Сред заслужаващите внимание презентации бяха увлекателната дискусия на проф. д-р Олена Пехота за образованието за възрастни и опитът й с проекта „Умения за живот 2021“. Доц. д-р Яна Фруктова също сподели своите виждания за медийния образователен компонент на професионалната компетентност на научните и педагогическите работници.

Интригуващата дискусия, водена от доц. д-р Силвена Йорданова, беше съсредоточена върху темата „Изкуствен интелект в туризма или естественият интелект“. Мнозинството от участниците се обявиха в полза на естествения интелект и представиха няколко аргумента срещу изкуствения интелект.

Освен това доц. д-р Светлана Васиковска представи психологическия подход в диагностиката на индивидите. На конференцията бяха разгледани и най-новите тенденции в управленските практики, които разкриха, че в днешно време организациите са по-децентрализирани, с двупосочни комуникационни потоци и засилено участие на служителите в процесите на вземане на решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *