vum-logo-header-BG
programming code

programming codeВисше Училище по Мениджмънт (ВУМ) представя специално състезание за студенти, които могат да програмират или проявяват интерес към това. С участието си Вие ще имате навероятния шанс да се квалифицирате за едно от най-популярните софтуер състезания в света – ACM-ICPC в Америка през следващата година. Целта на проекта е да ангажира ученици от гимназиална степен и бакалаври за реализиране на техните способности в сферата на програмирането в България.

Трите етапа на състезанието по програмиране на ВУМ:

Етап 1 – Индивидуален конкурс по програмиране ще се състои на 26-ти ноември, 2016. Студентите ще трябва да са запознати поне с един от следните софтуерни езици: C#, Java, PHP или Python. Победителите от Етап 1 ще получат множество награди, оферти за работа и престижна диплома от ВУМ.

Етап 2 – Групов конкурс подготовка за световното първенство по програмиране на ACM – ICPC ще се състои през февруари 2017. В този етап състезателите, които са се квалифицирали от предишния етап, ще продължат в отбори (по трима души във всяка група). ВУМ ще избере поне 2 отбора, които ще участват в предварителното състезание на Световните Финали по програмиране ACM – ICPC.

Етап 3 – Югоизточно-европейско регионално първенство След като ние сме избрали печелившия отбор, състезателите ще трябва да приминат Югоизточно-европейско регионално първенство през октомври 2017, за да се квалифицират за световните финали на ACM-ICPC в Америка. Състезанието за нашия регион ще се състои в Румъния. Информирайте се за регионалното първенство през 2016г. тук – http://www.acm.ro/.

Проектът е подкрепен от Sirma, Microsoft Poland, Taxback International, MusalaSoft, Flat Rock Technology и MentorMate IT компании и от Община Варна.

ВУМ проведе друго състезание по програмиране през май 2016, и победителят беше Димитър Владимиров с  награда от 1000 лв. и оферта за работа.

КАНДИДАТСТВАЙТЕ СЕГА за състезанието: vum.bg/contest/bg

Изучавайте Софтуерни системи и технологии във ВУМ

Бакалавърската програма на ВУМ Софтуерни системи и технологии е шанс за всеки студент да натрупа подходящите знания за стартиране на кариера като професионален софтуер инженер и програмист. Завършилите ще получат Професионална Българска/Академична Бакалавърска Диплома по Софтуерни системи и технологии, издадена от Висше Училище по Мениджмънт. Това е невероятна възможност да получите знанието и опита, необходими за началото на една успешна кариерна реализация.
Ако сте студент и искате да направите кариера в областта на компютърното инженерство, не пропускайте този шанс.

Надяваме се да Ви видим във Висше Училище по Мениджмънт скоро!

By Admin