vum-logo-header-BG
training, научна конференция, обучение

ВУМ е съорганизатор на Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA)

От 17 до 24 Юли във Варна ще се проведе Евро-азиатската докторантска лятна академия, чиито организатори са Висше Училище по Мениджмънт и Almaty Management University. Останалите партниращи организации и университети са – ESC Rennes School of Business, Mykolas Romires University, Social Innovation Doctoral School EurAsian Journal of Leadership and CEEMAN.

Церемонията по официалното откриване на събитието ще се проведе на 17 Юли в сградата на ВУМ в град Варна на улица „Оборище“ 13А. По време на откриването ректорите на двата университета организатори ще произнесат приветствена реч, както и ще бъдат представени основната концепция на Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA), основните и цели и план за развитие, така и основните лектори – техните публикации и опит.

Програмата на Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA) ще включва многобройни лекции и семинари свързани с рисърч методи, аналитично академично писане, както и „философски“ анализ на научни данни и представянето им по грабващ вниманието начин. Ще бъдат разгледани опорните точки на изискванията за приемане на дадена публикация в академичен журнал. Безспорно най-интересната част от програмата ще бъдат лекциите на тема „Научен метод, позитивизъм и интерпретации“, „Количествен и качествен методи или микс“, „Триангулация на различни масиви от данни“ и „Скиците като подход за изследване“.

Основни лектори по време на събитието ще са водещи професори от всички университети – организатори и партньори, като едно от най- открояващите се имена е това на професор Михаил Минков от ВУМ, който ще изнесе лекция на тема „Методи за мултикултурни изследвания“.

Професор Минков е експерт в междукултурните различия, автор е на редица научни публикации и книги в това число – „What Makes Us Different and Similar; A New Interpretation of The World Values Survey“, „Защо сме различни?“ и „Европейци сме ний, ама…“ България върху културната карта на света“. Той е рецензент на статии в Journal of Cross-Cultural Psychology – едно от най-престижните списания в света на психологията и социалните науки, а Cross Cultural Research публикува негова статия доказва връзката между гордост и нисък образователен успех. Негова книга е бестселър в амазон, а постиженията му в областта на мултикултурните изследваня са световно признати.

Със сигурност Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA) ще бъде едно от интересните научни събития в морската столица идната седмица.

Снимки от събитието:

By Admin