fbpx

Магистърските програми на ВУМ на водещи позиции в международна класация

Класацията на най-добрите магистратури в глобален мащаб на Eduniversal поставя магистърската програма по туризъм на Висше Училище по Мениджмънт на 15-то място в света

Висше училище по мениджмънт получи поредно високо признание това лято: в класацията сред най-добрите 1000 университета в света на рейтинга Eduniversal Best Masters за четвърта поредна година магистърската специалност на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) Магистър по международен туризъм се класира високо и вече е поставена на 15-та позиция в света, а MBA програмата на ВУМ (Магистър по бизнес администрация) – на 5-то място в Централна и Източна Европа. И двете специалности се придвижват с две позиции напред в сравнение с резултатите от 2018 година.

МВА програмата на Висше училище по мениджмънт отново изпреварва топ университети от Полша, Чехия, Хърватия, Унгария, а Магистратурата по международен туризъм е на далеч по високи позиции от програмите на водещи британски и американски университети. ВУМ е и единственото българско висше училище, включено в класацията Eduniversal Best Masters.

Класацията за най-добри магистърски програми Eduniversal предлага детайлен анализ и оценка на магистърските и MBA програми в световен мащаб. Проектирана, за да помогне на бъдещите студенти да открият най-добрите възможности за своето следдипломно обучение, Eduniversal Best Masters Ranking е единствената платформа, която индивидуално оценява магистърски курсове в 50 различни образователни направления. Всяка година се оценяват над 20 000 програми за следдипломна квалификация, предлагани в топ 1000 университета от целия свят.

В ежегодното проучване участват представители на най-добрите академичните институции в света, както и 5000 международни експерти по подбор на персонал и 100 000 завършващи или наскоро завършили студенти от съответните програми, което превръща класирането на Eduniversal в обективен и полезен източник на информация. Тази информация е най-често използвана от бъдещите студенти и от компании за идентифициране на качеството на висшето училище, както и на програмата и нейните възпитаници. Пълната класация може да бъде видяна на сайта на Eduniversal Best Masters.

Престижните позиции на програмите на Висше училище по мениджмънт в класацията Eduniversal Best Masters са ярко доказателство за високото качество на образованието, професионализма на академичния състав и иновативния подход на обучение във варненския университет.

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е сред водещите образователни институции,  предлагащи MBA програма в България. Университетът предлага една от малкото възможности за изучаване на  международен мениджмънт в реална международна среда.

Във ВУМ се гордеем и с повече от 20-годишна традиция да обучаваме и развиваме лидери в сферата на туризма и хотелиерството. Възпитаниците на програмата по международно хотелиерство и мениджмънт на туризма  се реализират като мениджъри и предприемачи във всички области на хотелиерството и туризма по целия свят.

Образователната програма на магистратурите се преподава изцяло на английски език, а студентите получават две дипломи – българска от ВУМ и британска от нашия стратегически академичен партньор Cardiff Metropolitan University .

× How can we help you? Available from 00:00 to 23:59