vum-logo-header-BG

Благотворителна работилница „Ден на мартеницата“ ще се проведе на 26-ти февруари в кампуса на Висше училище по мениджмънт в град Добрич.

Каним всички български и чуждестранни студенти да се запознаят със старата българска традиция, да научат коя е Баба Марта и собственоръчно да изработят мартеници –  символ на пролетта и пожелание за здраве и плодородие.

Мартеницата е много повече от сплетени бял и червен конец. Тя е символ на любов, здраве и дълъг живот. Тя носи бялата чистота на отношенията между хората и червената топлина на приятелството. Тя е талисман, в който всеки творец представя своята артистичност и собственото си виждане за здраве и просперитет.

Изработените мартеници ще бъдат дарени на Мартеничкова кампания 2019 на Карин дом, средствата от която ще подпомогнат терапевтичната работа на „Центъра за семейно-медиирана интервенция“ към дома. Карин дом е организация с нестопанска цел с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства.

Станете част от този благотворителен празник! Покажете творчество, забавлявайте се с приятели и дарете пролетна надежда!

Благотворителна работилница „Ден на мартеницата“ ще се състои на 26-февруари от 14:30 часа в зала 203 на кампуса на ВУМ в град Добрич.

Ако нямате възможност да присъствате, но искате да се включите в кампанията, може да го направите като:

–          Изработите мартеница и я донесете в отдел „Маркетинг“, кампус Варна, офис 100, до 25 февруари;

–          Изработите мартеница и я донесете в кампуса на ВУМ в град Добрич, на 26 февруари от 14:00 до 16:00 часа;

–          Се включите като доброволец в изработката на мартенички на място в Карин дом или на организираните благотворителни базари. Повече информация за кампанията може да намерите на https://karindom.org/martenichkova-kampania-2019/

By Admin