vum-logo-header-BG

Висше училище по мениджмънт – Варна е съорганизатор на XVI–та Международна научна конференция „Науката и дигитализацията в полза на бизнеса, туризма и образованието“. Събитието се организира съвместно с Регионалния академичен център на БАН в Добрич и ще се проведе от 3-ти до 5-ти юли 2020 г. в Хотелски комплекс „Албена“.

В рамките на конференцията ще бъдат представени доклади в пет основни тематични направления –  мениджмънт, икономика, информационни технологии и компютърни науки и образователен мениджмънт и проблеми на образованието.

Представители на университети и образователни организации от България, Украйна, Таджикистан и др. се включват в тазгодишното издание на научния форум. Те ще дискутират актуални теоретични и практически проблеми на съвременната наука, бизнес и образование и ще обменят професионален опит и компетентности в изследваните научни области.

Председател на Организационния комитет на конференцията е доц. д-р Тодор Радев – Ректор на Висше училище по мениджмънт, а заместник председател – проф. д-р Светлана Архипова от Черкаския национален университет, гр. Черкаси, Украйна. Главен координатор на събитието е доц. д-р Силвена Денчева- преподавател във Висше училище по мениджмънт и координатор на Регионалния академичен център на БАН в Добрич. Сред организаторите са още проф. д-р Димитрина Каменова – директор на Департамент за модерни обучителни методи към ВУМ и д-р Далержон Мирпочоев от Институт по икономика и търговия в Худжанд, Таджикистан.

Работни езици на конференцията ще бъдат български, английски и руски език, а заявки за участие се приемат до 30 април 2020 г. на тел. 0898726059 и електронна поща research@vumk.eu.

By Admin