vum-logo-header-BG
Agro food 2019 at VUM

Форумът „AGRO-FOOD 2019” се проведе днес в Добрич. Основен организатор е Посолството на Пакистан в България, а Висше училище по мениджмънт беше домакин на събитието.

Основната цел на форума бе да представи, дискутира и намери пресечни точки за аграрния потенциал на Пакистан и България, като се отчита широкия спектър от възможности за развитие на сътрудничество в сферата на селското стопанство. Добавената стойност на събитието, както и крайната цел, е да се идентифицират, филтрират и свържат усилията на култиватори и производители от двете държави.

Специален гост на събитието е Н.Пр. Маруaн Алекс Аийаш – и.д. управляващ Посолството на Пакистан в България, който представи широкия спектър на българо-пакистанските взаимоотношения. Със Скайп презентация се включи и директора на дирекция „Национални спестявания“ към Министерство на финансите на азиатската република.

Директорът на Областна дирекция „Земеделие“ към Министерство за земеделието и храните г-жа Десислава Иванова представи производството на селскостопански храни в България, както и възможностите за внос и износ на храни, а председателят на Търговско-промишлената палата на Добрич говори за бизнес климата в областта.

В рамките на визитата си, делегацията от Посолството на Пакистан в България се срещна с Президента на ВУМ, както и с настоящи студенти на висшето училище от Пакистан.

Agro food 2019 at VUM Agro food 2019 at VUM

By Admin