vum-logo-header-BG

На 15 февруари група международни студенти от Висше училище по мениджмънт (ВУМ) организираха празник по повод Китайската Нова Година. Според китайската традиция новата година е годината на жълтото земно кучето. Този семестър във ВУМ Добрич се обучават четирима студенти от Китай, които запознаха студентите и посетителите на ВУМ с основните китайски традиции за отбелязване на празника. За случая имаше подготвени декорации, видео презентации, традиционна храна, чай и най-интересното – типичните червени пликове със специални пожелания.

Нова Година е един от най-честваните празници в Китай. Обикновено празненствата са изключително пищни и продължават две седмици. Традиционно всичко се украсява в червено, а подаръците често са червени пликове с „пари за късмет“.

Тази година е поредната, в която ВУМ посреща студенти от Китай. От друга страна, висшето училище е изградило партньорство, което позволява студенти от България да учат безплатно във водещия Университет по счетоводство и финанси – Ликсин в Шангхай. Можете да прочетете повече на този линк.

By Admin