В Япония за летен семестър на 2018/2019 учебна година

Утвърденото партньорство на Висше училище по менидмънт – Варна с Nagoya University of Commerce and Business (NUCB), разположен в Нагоя, Япония, дава възможност на студентите на ВУМ да прекарат семестър в японския университет под формата на мобилност. Това е отлична възможност да опознаеш японската култура като същевременно придобиеш ценни познания в топ университет. Нагойският университет е водещ в областта на бизнес магистърски програми за Азия, създавайки глобални лидери чрез реално практическо обучение.

NUCB  обяви процедурата по кандидатстване за летен семестър на 2018/2019 г. в магистърските си програми за отворена. Крайният срок за кандидатстване е 1 декември, 2018 г.. До този момент кандидатите трябва да бъдат номинирани от техния координатор, да получат пакет за кандидатстване от NUCB и да върнат попълнения комплект за кандидатстване. След това NUCB ще кандидатства за СоЕ (сертификат за допускане); необходим за издаване на виза.  Като следваща стъпка студентът трябва да събере СоЕ документацията и писмата за приемане от координатора за да кандидатства индивидуално за своята виза. В помощ на желаещите са предоставени жилищни стипендии за студентите от университети-партньори с отличен академичен успех.

Семестър в Япония предоставя чудесната възможност да се потопите в японската култура и бизнес атмосфера чрез Университета за търговия и бизнес в Нагоя.