Зимната изпитна сесия във Висше училище по мениджмънт приключи. Независимо дали резултатите са добри, или не чак толкова, този стресиращ за всеки студент период от годината вече е зад нас. С тази статия ние просто искаме да вдигнем завесата и да разкажем за някои от най-интересните изпити, на които можете да се явите, или поне… да вкусите.
Практическите изпити на нашите студенти, обучаващи се в програмите “Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“, са отворени за обществеността и определено са изключително вкусни. През целия семестър студентите практикуват различни техники и стилове на готвене, за да усвоят уменията, необходими в професионалната кухня. Под ръководството на техните шеф-инструктори, те планират и организират повече от 30 тематични събития, по време на които реални клиенти резервират места в специално оборудвания ресторант, за да преживеят един уникален, изискан, разтапящ сетивата кулинарен празник. А когато настъпи време за сесия, студентите са готови с цялостното планиране и организиране на изпитните събития.
В края на зимния семестър в Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт бяха оценявани три различни групи студенти в зависимост от академичната година на тяхното обучение, като всяка група имаше по две изпитни събития. Студентите от първи курс, най-младите в професията, заложиха на класиката. „Новаците“ впечатлиха клиентите си с изискани ястия от френската кухня. Второкурсниците ни зарадваха с две изпитни събития на тема „Азиатски фюжън“, а студентите от трети курс се справиха с предизвикателството „Българо-азиатски“ и „Българо-средиземноморски фюжън“ вечери.
Споделяме няколко снимки на прекрасните „изпитни резултати“ на нашите студенти. Това, в което можем да Ви уверим е, че във всяко едно ястие се усеща страстта, с която е приготвено и изключителното внимание към всеки детайл. И, разбира се, че да „вкусиш“ подобен изпит е магическо изживяване!
Всички, които вече тайничко се облизват, трябва да знаят, че следващата изпитна сесия е през май 2019 г., а тематичните вечери в рамките на семестъра стартират отново от средата на февруари. Повече информация за предстоящите събития можете да намерите на страницата на Института по кулинарни изкуства във Фейсбук.