vum-logo-header-BG

Известен факт е, че спортът е полезен не само за тялото, но и за мозъка. Физическите упражнения помагат не само за поддържането на стройна фигура, но и за подобряване на когнитивните функции и стимулиране на мозъчната дейност.

Плуването, например, подобрява циркулацията на кръвта, която е изключително важна за доставянето на кислород към мозъка. Тенисът развива нашите реакции и координация, както и добро аналитично мислене, а баскетболът подобрява концентрацията, учи ни да работим в екип, да мислим бързо и да взимаме правилни решения само в рамките на няколко секунди.

Всички тези факти доказват полезността на физическата активност не само по време на изпитните сесии, но и в ежедневието. Студентите на Висше училище по мениджмънт, Варна имат привилегията да учат и живеят в град, предлагащ разнообразие от възможности за практикуване на спорт. Не случайно Варна е носител на титлата Европейски град на спорта през 2019 година. Градът получава това признание заради богатия си спортен календар и активните дейности за популяризирането на масовия и детски спорт.

През настоящата година спортният календар на Варна включва над 200 събития, от които повече от 50 международни.

Повече информация за възможностите за практикуване на спорт може да видите ТУК.

By Admin