vum-logo-header-BG
academic books

Започваме новата година с кратък обзор на някои от академичните постижения в научните изследвания на лекторите от Висше Училище по Мениджмънт според данните на Scopus. Scopus е най-голямата база данни за „citation of peer-reviewed literature“. Тя включва научни списания, академични книги и конферентни заседания. Scopus е международна база данни, която помага както на студентите, така и на преподавателите по цял свят в техните изследвания. Затова сме изключително щастливи да видим, че преподавателите във Висше Училище по Мениджмънт и техните обширни изследвания заемат някои от най-важните места в броя на академичните публикации сред българските университети.

Трима от лекторите на ВУМ са в Топ 10 на най-продуктивните академични автори в България, като проф. Станислав Иванов е на първо място с 27 публикации. Професор Михаил Минков и главен асистент д-р Мая Иванова (PhD) имат по седем публикации.

Scopus statistics by authors

Висше Училище по Мениджмънт заема 7-мо място сред българските университети с най-много академични публикации в Scopus.

Scopus publications statistics by university

Академичните публикации на преподавателите от ВУМ са в областта на бизнеса, социалните науки, изкуствата и хуманитарната дейност, икономиката и компютърните науки.

Scopus publications statistics by subject area

Висше Училище по Мениджмънт се гордее с високото качество на образованието, което предлага на студенти от над 40 страни по цял свят. В основата на нашато отлично преподаване са опитните и знаещите преподаватели в университета. Техните удивителни постижения в научните изследвания и научната издателска дейност са още една причина да изберете ВУМ за висшето си образование. Учете в България и станете професионалист в Бизнес Администрация, Софтуерни Системи и технолигии, Хотелски Мениджмънт и др. Ще получите възможност да придобиете експертни знания и практически опит, които ще ви направят конкурентоспособни в избрания от Вас кариерен път.

By Admin