vum-logo-header-BG

Култура и междукултурни различия – един празник на културите и нациите, се проведе на 26-ти март във Висше училище по мениджмънт. Студенти от над 20 държави представиха своите таланти, отразявайки традиции и обичаи от родните си страни.

Песни, танци, изкуство, презентации – всеки имаше свободата да изрази по творчески начин най-типичното за своята култура. Спазвайки българските традиции, всички участници бяха посрещнати с питка с мед и шарена сол, а учениците от 5а клас на Частно основно училище „Мария Монтесори“ – Добрич представиха България с интересна презентация.

Бурните аплодисменти на публиката предизвика изпълнението на „Марсилезата“ от група френски студенти, както и представянето на традиционна виетнамска песен и танц от Узбекистан.

В Международния ден, организиран по програма „Еразъм+“, взеха участие студенти от България, Франция, Италия, Испания, Португалия, Хърватия, Албания, Виетнам, Ливан, Монголия, Китай, Грузия, Казахстан, Узбекистан и други.

Целта на инициативата бе чрез представяне на различните култури пред местната общественост и да се представи как междукултурните различия ммогат да бъдат не само обединяващ фактор, но и предимство в разлличните аспекти на обществения живот. Дух на толерантност и единство е най-важното, което една пъстра общност като студентската във ВУМ, демонстрира пред многобройните гости на събитието.

През академичната 2018/2019 година във Висше училище по мениджмънт се обучават студенти от 52 държави, като с всяка изминала година се наблюдава ръст на чуждестранните студенти, както по програма „Еразъм+“, така и в редовна форма на обучение.

By Admin