Оценките от матурата по английски език осигуряват вход и стипендия за британско висше образование

Оценка над 5 от матурата по английски език осигурява 1000 Евро стипендия за първи семестър при обучение в британските бакалавърски програми на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) и Университета Кардиф Метрополитен.

09.06.2016 г. Кандидат-студентите, владеещи английски език ще имат възможност да се запишат в съвместните бакалавърски програми на Висше училище по мениджмънт (преобразуваното Висше училище Международен колеж) и Университета Кардиф Метрополитен.

Висшето училище е академичен партньор с британският университет вече седем години и предлага обучение във Варна и Добрич. Студентите, предпочели да кандидатстват за обучение по ИТ, Туризъм, Бизнес и Маркетинг в партньорските англоезични програми на двете висши училища ще имат възможност да започнат със стипендия на стойност 1000 евро, която покрива близо 70% от първата семестриална такса. Освен предоставянето на оценката от матура, кандидатите трябва да се явят и на мотивационно интервю, за да изпълнят пълните изисквания за прием със стипендия. След първи семестър, стойността на стипендията ще зависи от оценките по време на следване, тя се запазва същата при класиране в първите 5% по успех от всеки предходен семестър.
По време на обучението, студентите трябва да преминат задължителен стаж по специалността (всяка година минимум 3 месеца), който се предоставя с помощта на кариерния център на ВУМ в страни като Великобритания, Италия, Испания, Германия, САЩ, ОАЕ и др. По време на следването, студентите имат възможност да се възползват от мобилност по програма Еразъм+, което дава възможност за следване един или два семестъра в партньорски университет на ВУМ в Европа или стаж, без да се налага допълнително заплащане и с осигурен грант за издръжка при престоя в чужбина. След успешно завършване, избралите да следват в англоезичните програми получават две дипломи за висше образование – българска от ВУМ и втора, британска от престижния Университет Кардиф Метрополитен, без да се налага да са следвали в Обединеното кралство.

Информационна среща: Висше училище по мениджмънт (ВУМ) организира информационна среща относно британски магистърски и бакалавърски програми предлагани във Варна.
Кога: 29 юни, 18:00 часа, ВУМ-Варна (ул. “Оборище”, 13 А)
По време на събитието кандидат-студентите ще имат възможност да научат повече за програмите на ВУМ в областите: Бизнес и маркетинг, ИТ и Туризъм.

Специално за информационната среща пристига д-р Крис Ръсел, завеждащ департамент по Икономика, Счетоводство и Финанси към Cardiff School of Management на Cardiff Metropolitan University. Крис Ръсел е основен модератор на програмите за двойна диплома, предлагани във Варна от ВУМ и британският университет. Д-р Ръсел ще разкаже повече за 7 годишната история на партньорство между ВУМ и университетът в Кардиф, възможности за получаване на българска и британска диплома при обучение в българското висше училище, както и варианти за обучение във Великобритания.

Специалностите, които ВУМ предлага в партньорство с британският университет във Варна и ще бъдат разгледани по време на срещата са:
Магистърски програми
– Бизнес администрация (MBA – Master of Business Administration)
– Международен туристически мениджмънт (International Hospitality and Tourism Management)
Бакалавърски програми
– Бизнес и мениджмънт (Business and Management Studies със специализация) във :
> Finance > Marketing > Information Systems > HR Management > Strategy and Enterprise
– Международен бизнес и мениджмънт (International Business Management)
– Хотелски мениджмънт (International Hospitality Management)
– Международен туристически мениджмънт (International Tourism Management)
– Бизнес информационни системи (Business Information Systems)
– Софтуерни системи и технологии (Software Engineering)

Програмата на събитието ще включва обща презентация на британските магистърски и бакалавърски програми във ВУМ, Варна обучение, стипендии, стажове и др.
Събитието е с вход свободен, но е необходима предварителна регистрация с имейл адрес тук: https://vum.bg/bg/priem/den-na-otvorenite-vrati/.
Всеки регистрирал се за събитието ще има възможност да получи стипендия.
За въпроси: 0885 398 663, admissions@vum.bg
www.vum.bg