vum-logo-header-BG

Opening of the 2017-2018 Academic Year
26 September 2017 
13:00h VUM Varna Campus

От името на ръководството на Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ) имаме удоволствието да Ви поканим да бъдете част от официалното откриване на новата академична година 2017-2018.

 

Висше училище по мениджмънт се превърна в разпознаваема образователна институция със студенти новатори, отстояващи мнението си и обучаващи се в уникална международна среда. Тази година ВУМ посреща студенти от над 50 националности. Студентите, които ще се обучават в корпусите на висшето училище във Варна и Добрич са от следните държави: България, Бахамските острови, САЩ, Гватемала, Камерун, Мексико, Турция, Египет, Виетнам, Полша, Палестина, Украйна, Литва, Йордания, Русия, Кения, Казахстан, Мозамбик, Танзания, Зимбабве, Египет, Мароко, Йордания, Беларус, Украйна, Русия, и други.

 

За нас ще бъде чест да ни удостоите с Вашето присъствие на 26 септември 2017 г., вторник, от 16:00 ч., в Конферентна зала /410а/, в сградата на Висше училище по мениджмънт в гр. Варна, на ул. „Оборище“ № 13а.

 

Програмата по откриването ще започне с предварителни опознавателни събития за студентите от 13.00 часа в сградата на ВУМ, Варна. Сред тях ще бъдат общи снимки, игра с помощта на приложението за забележителности във Варна Лайтхаусапп (Lighthouseapp), основано от възпитаник на ВУМ – Иван Димитров.

 

В случай, че имате нужда от повече информация, моля, свържете се с Павел Йорданов на телефон 0885/ 398 663.

 

Висшето училище стартира академичната 2017-2018 година с нови постижения и възможности за своите студенти

• Нова специалност (Софтуерни системи и технологии) валидирана от дългогодишния академичен партньор на ВУМ – държавния британски университет Кардиф Метрополитен (Cardiff Metropolitan University). С това, специалността по софтуерно инженерство се превръща в единствената в Източна Европа бакалавърска програма в областта на ИТ, която позволява завършване с две независими бакалавърски дипломи – от ВУМ и от британския университет Кардиф Метрополитен. До момента, студентите на ВУМ следват в англоезичните бакалавърски и магистърски програми, позволяващи завършване с българска и британска диплома по: Международен бизнес мениджмънт, Бизнес Администрация, Хотелски мениджмънт, Маркетинг и мениджмънт, Бизнес информационни системи, МВА, Международен туристически мениджмънт. ВУМ е единственото висше училище в България, чиито програми са изцяло валидирани от британски университет в рамките на партньорство за двойни дипломи и студентите нямат задължението да прекарат академичен период в партньорската институция.

• Нови дестинации и престижни университети за обучение в чужбина – студентите на ВУМ могат да пътуват на мобилност (обмен) с цел обучение и то безплатно в повече от 180 партньорски университета на 5 различни континента.

• Нови дестинации и работодатели в чужбина и България. Кариерният център на ВУМ ще предлага стажове и работа за студенти с помощта на нови и съществуващи над 150 партньорства с компании от САЩ, Германия, Франция, Франция, Италия, Испания, Холандия, Великобритания, ЮАР и др. Студентите на ВУМ имат задължителни стажове по специалността, ежегодно между 3-6 месеца. От тази година, студентите избрали да учат във ВУМ, Добрич ще могат да работят в общежитието на висшето училище, където вече се помещава една от най-големите в света аутсорсинг компании – SITEL.

• Тази учебна година студенти от над 50 националности ще учат във VUM. Някои от нашите прохладни идват от далеч: САЩ, Гватемала, Камерун, Турция, Египет, Виетнам, Полша, Палестина, Украйна, Литва, Йордания, Русия, Кения, Казахстан и др. За първи път ВУМ посреща студенти от Бахамските острови, малката островна държава осигурява дори стипендия за обучение във ВУМ на студентката предпочела България за своето висше образование. Висшето училище ще има и първия си студент от Гватемала.

• Не на последно място над 100 нови студенти започват обучението си със стипендия на база резултатите, показани по време на кандидатстване. ВУМ с удоволствие съобщава, че най-големият донор на стипендии за 2017 г. е Дарик холдинг собственик на частното национално радио Дарик, които предоставят общо 70 стипендии. Студентите на ВУМ имат честта да получат стипендии въз основа на академичните си резултати (според успех) и от други компании като туроператора E-Tours, Uniliver Food Solutions, Международен институт по мениджмънт, ИТ компанията First Online Solutions, националния мобилен оператор VIVACOM и др.

 

DRESS CODE: WEAR BLUE

By Admin