fbpx

MBA study trip to Shanghai and Hong Kong

МБА студентите от Висше Училище по Мениджмънт имаха невероятната възможност да пътуват до Шанхай и Хонг Конг тази година. По време на посещението студентите се срещнаха с гост-лектори, включително и Beverly Xu, която има много успешен start-up в Шанхай, и с проф. Michael Harris Bond, Jessica и Robert Lindeman в Хонг Конг. Студентите имаха възможността да се срещнат и с трима български бизнесмени – Милена Палева, Вероника Кузнецова и Румен Йорданов.

Ето какво китайските ни партньори са писали за срещата:

“Вторник (6-ти юни 2017), основателят на „dabble “, Beverly Xu беше гост на официалната вечеря на група от 23-ма MBA студенти от Висше Училище по Мениджмънт в България. Тя запозна групата с “другия” бизнес/икономически/маркетинг модел, който набляга върху това как културните различия между Изтока и Запада могат да играят важна роля и да влияят на международния бизнес.

Дискусията започна с общия въпрос за това какво е сегашното впечатление на студентите ни за Китай. Представите за Китай на много от тях се свързват с бързо развиващата се икономика на страната. По-късно Beverley даде примери за няколко различни начина, където културата може да повлияе на поведението на потребителите, закупуването на енергия, технологичното развитие и конкурентоспособността на глобалните компании с клонове в Шанхай. Тя също така спомена за разнообразието в Китай и как същността на тези различия може да се обясни с историятa и предишните условия на живот. Q&A сесията продължи повече от 30 минути.“

Beverly Xu е предприемач, работеща с локално стартиране, която има за цел да използва английския език като средство за преодоляване на културните различия и да представи света, използвайки офлайн класни стаи и онлайн платформи за китайски деца на възраст между 5 и 14 години. Висше Училище по Мениджмънт обучава квалифицирани специалисти в областта на мениджмънта, маркетинга, икономиката, гостоприемството и други свързани области. Групата е ръководена от д-р Веселин Благоев, MBA програмен директор и спирката в Шанхай е само част от Азиатското турне.

× How can we help you? Available from 09:00 to 18:00