За да бъдете успешни, вие трябва да мислите глобално, да виждате ясно цялата картина/ситуация. Магистърската степен е естественото израстване на всеки мениджър до главен изпълнителен директор. ВУМ има отличен опит и репутация в своите програми за следдипломно обучение. Ние сме готови да споделим опита си с вас. А вие готови ли сте за това?

Като пионери в академичните изследвания, свързани с част от иновациите и откритията за Източна Европа, нашите магистри черпят знания и опит директно от самите академици, провели съответните научни изследвания.


Master of Business Administration (MBA)

 Много са ползите от получаването на MBA образование, но най-значимата измежду тях е страхотните възможности за кариера в днешния динамичен корпоративен свят.

Според проучване от 2013 година на Graduate Management Admission Council деветдесет и два процента (92%) от завършилите випуски през 2012 година са започнали работа веднага след дипломирането си — това се счита като най-високият постигнат процент на заетост при завършващите випуски от 2003 година насам. 7 от 10 човека са имали вече осигурена работа преди завършването на съответното висше бизнес училище. Близо 85 процента от завършилите студенти заявяват, че дипломата, от съответното висше бизнес училище, им е помогнала при подбора на кадри.

Не само, че завършилите MBA студенти имат по-добри възможности за заетост, но те също и печелят повече пари, отколкото тези, които не са се дипломирали с тази степен.


Master’s Degree in International Hospitality and Tourism Management (MSc)

Този курс е предназначен за повишаване на знанията и уменията в управлението на туристически/хотелски обекти и събития.

Нашият интензивен и всеобхватен подход на обучение ви подготвя за широка гама кариерна реализация в сферата на хотелиерството, транспорта и туризма. Магистърската степен по “Международно хотелиерство и мениджмънт на туризма” (IHTM) е изцяло съобразена и напълно синхронизирана с учебната програма на класния университет Кардиф Метрополитен, отговаряйки на неговите високи стандарти за оценка.

Как? Чрез иновации и изследвания. Ние във ВУМ създаваме знание и го споделяме с теб!