fbpx

Къде се намираме?

Местоположение: България, Добрич (30 минутно пътуване с автомобил от Черноморското крайбрежие)

Добрич е един от десетте най-големи града в България. Близостта му до Черно море го прави предпочитана дестинация за много студенти. В допълнение, Добрич е домакин на 8 национални и международни фестивала. Кампусът на ВУМ се намира в самия център на града, което прави нашите студенти само на крачка разстояние от изкуство, история, различни дейности и развлечения в Добрич. Плажът е само на 30 минути път. ВУМ е недалеч от най-голямото Черноморско крайбрежие, формирано между нос Калиакра и нос Галата. Черноморските курорти Албена, Златни Пясъци и Св.св. Константин и Елена, туристическите селища Ривиера, Слънчев ден и Русалка, както и туристическите градове Балчик и Каварна, са разположени в тази област.

 

Варна – третият най-голям град в България, само на 40 минути от Летния университет. Позната като Черноморската столица на България и избрана за Европейска младежка столица за 2017. Варна е разположена точно на плажа, където винаги има различни събития. В допълнение към летният живот, като Европейска младежка столица за 2017, Варна се е превърнала в още по-атрактивно място за млади хора.

И ако сте любители на историята, бихме искали да добавим, че Археологическия музей във Варна е дом на най-старото злато на света, датиращо от 6000 години!

Сред туристическите атракции в региона е също Дворецът в Балчик (бивша резиденция на румънската кралица Мария), Ботаническата градина в Балчик (със забележителна колекция от растителни видеове от цял свят), Аладжа манастир и Природния и археологически резерват „Калиакра”.

България е пълна с интересни места, които да посетите – от красиви планини, езера и гори до невероятни места на исторически битки! Миналата година, студенти имаха възможността да се присъединият към организирана екскурзия до Резиденция Евксиноград, близки голф курорти, ботаническа градина и много други.

Но ако сте дори още по-авантюристични, може да наемете кола и да отидете на незабравима екскурзия до местата, които сами изберете! Тук може да видите няколко снимки от такива екскурзии, организирани от нашите студенти от Европейския летен университет през 2016-та година!

 

Настаняване: Новопостроено общежитие – напълно обзаведени стаи и апартаменти с големи панорамни балкони. Всички стаи (2 легла в стая) разполагат с безплатен Wi-Fi, баня и оборудвана кухня. Цени за настаняване: 7-9 евро на човек за ден (нормална стая).

Храна: ВУМ разполага със столова на територията на кампуса, която предлага разнообразие от свежа и здравословна храна, сготвена на място. Тук, студентите ще намерят всичко – от салати до десерти. Столовата е разположена в главната образователна сграда и средната цена на едно хранене е 3 евро.

Също така, студентите могат да се насладят на различни видове храна в Добрич. ВУМ се намира в центъра на града, така че студентите имат достъп до много други заведения за хранене и забавления. Научете повече тук.

× How can we help you? Available from 09:00 to 18:00