vum-logo-header-BG

По време на посещението си във Висше училище по мениждмънт, д-р Крис Ръсел, завеждащ департамент по Икономика, Счетоводство и Финанси към факултета по Бизнес и мениджмънт на Университета Кардиф Метрополитен, както и основен модератор на програмите за двойна диплома, предлагани от ВУМ и британския университет, даде интервю за Дарик Радио.

По време на интервюто д-р Ръсел говори за двойните дипломи, които студентите имат възможност да получават, обучавайки се изцяло в България, благодарение на партньорствата, които се развиват от различни британски университети с образователни институции в различни страни. Например университета от Кардиф си партнира с ВУМ, България, както и с корейски, китайски, египетски и други образователни институции на същия принцип – обучението е по британски програми, но без да се налага академичен период във Великобритания. Ако Брекзит, който е планиран за 2019 г., 29-ти март повлияе финансово на чуждестранните студенти, избрали обучение в Обединеното кралство, то за студентите избрали изнесени програми няма да има промяна.

Висше училище по мениджмънт си партнира с Университета Кардиф Метрополитен от близо 10 години. Тази година завършиха 7-ми випуск студенти, които получиха две дипломи – една българска от ВУМ и една британска от Кардиф Мет.

Дарик Холдинг е един от най-големите спонсори на висшето училище. В рамките на следващите 3 години Дарик ще раздаде 70 стипендии на талантливи студенти, избрали да се обучават в България. Тази година бяха отличени и наградени първокурсници от Силистра, Добрич, Стара Загора, Бургас, Габрово и други.

By Admin