vum-logo-header-BG
novini-bg-vum

Заместник-ректорът по научноизследователска дейност на Висше училище по мениджмънт – Варна проф. д-р Станислав Иванов запозна днес представители на медиите с новата придобивка на учебното заведение – хуманоидния робот Profy.

Profy ще бъде използван за обучение на студенти от различни специалности – както на младежите от програмата по „Софтуерни системи и технологии “, така и на тези, които изучават „Международен бизнес и мениджмънт“ и „Международен хотелски мениджмънт“.

Задачата на инженерите ще бъде да програмират различно поведение на робота при разнообразни ситуации и събития. Целта им е да „научат“ робота да предоставя информация на рецепция, в ресторант, по време на различни конферентни събития и други.

Студентите от специалностите, свързани с бизнеса и туризма, ще трябва да проявяват креативност и да използват знанията си, за да създават оригинални и любопитни преживявания за туристи и служители посредством робота.

Profy е поредно доказателство за стремежа и упорития труд на екипа на Висше училище по мениджмънт да внедрява съвременни методи на обучение и най-нови технологии в образованието на своите студенти.

[nemus_slider id=“46417″]

By Admin