fbpx

По време на обучението Ви във ВУМ, ние ще Ви научим как да планирате бизнес финансите си. Въпреки това, Вие трябва първо да можете да планирате собствените си финанси добре и да вземате информирани решения.

Ако сте гражданин на държава, член на Европейския съюз или Европейската икономическа зона, имайте предвид възможността за нисколихвен студентски заем гарантиран от Република България. Има много предимства в това да плащате за университет и дори да покривате личните си ежедневни разходи, с гарантиран от държавата заем.

  • Той е с много нисък лихвен процент, който по закон, не може да надвиши 7 точки;
  • Той не изисква от Вас да имате човек, недвижимо имущество или доход, гарантиращи за Вас – държавата гарантира пред банката за Вас;
  • Вие само трябва да плащате лихвата върху сумата, която действително сте изразходвали, а не от общата сума, която банката първоначално е одобрила;
  • Вие трябва да плащате само една година, след като официално завършите университет;
  • След това разполагате с 10 години да платите цялата сума обратно на равни месечни вноски;

Ако сте гражданин на държава, извън Европейския съюз, но подлежащ на визови облекчения, ще се изисква от Вас да предплатите само таксата за регистрация, таксата за обучение за един семестър и препоръчително такса за настаняване за 6 месеца, преди да кандидатствате за виза.

Ако притежавате паспорт на държава, която не е член на Европейския съюз, Шенгенското пространство, Европейската икономическа зона или неподлежаща на визови облекчения, тогава ще се изисква от Вас да спазите всички изисквания на българските власти, посочени в раздела за визови изисквания. Имайте предвид и необходимостта от предплащане на таксата за регистрация, пълната такса за обучение, таксата за настаняване за една година напред и Виза депозит.

Кандидатстването за Виза Д винаги включва допълнителни разноски като куриерски услуги, превод и легализация, здравна осигуровка. Важно е да го имате предвид.

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to admissions@vum.bg

 

Здравейте!

Щракнете върху някой от нашите представители по-долу, за да разговаряте в WhatsApp или да ни изпратите имейл до admissions@vum.bg

×