vum-logo-header-BG

Събитието събра професионалисти от компании с големи ИТ отдели и фирми за разработване на софтуер във Варна, общо пет на брой (Taxback International, JFD Brokers, iGaming.com Ltd., Dentaprime). От друга страна събитието бе посетено и от преподаватели по информатика от Математическа гимназия – Варна, Професионална гимназия по електротехника – Варна, Професионална гимназия по икономика, както и от група студенти на Технически университет – Варна.

Сред темите заложени в програмата бяха .NET Core 2.0, DevOps, Самообучение на невронни мрежи, Блокчейн технологии и др. Едно от най-интересните представяния, получило най-високи оценки бе демонстрацията на програмиране на изкуствен интелект, използването на алгоритми от студента Георги Маринов студент по софтуерно инженерство във Висше училище по мениджмънт. Част от участниците демонстрираха и иновации в софтуерния дизайн, а други, как всички машини (уреди) в бита и индустрията ще бъдат свързани с интернет.

Целта на събитието е под формата на съревнование за най-добро представяне студенти, заедно с преподаватели да изнасят лекции пред публика, както и да демонстрират техни софтуерни проекти. Събитието бе отворено за всички с интерес към иновациите, технологиите и програмирането. Организаторите са студентите в специалност Софтуерни системи и технологии във Висше училище по мениджмънт (ВУМ) и техните преподаватели доц. Николай Райчев (ИТ директор в голяма международна компания) и Осман Осман (Главен софтуерен разработчик).

By Admin