vum-logo-header-BG

Кулинарно състезание „Spice up the Day“ организира „Еразъм+“ офиса на Висше училище по мениджмънт за международните студенти, приключващи периода си на обучение в края на семестъра.

В надпреварата се включиха студенти от Турция, Испания, Италия, Португалия, Южна Корея, Казахстан и Китай, а всеки отбор имаше задачата да приготви и представи пред останалите студенти традиционно за своята държава ястие. Приготвянето на кулинарните изкушения се проведе в учебната кухня на кампуса на ВУМ в Добрич, а представянето и дегустацията – в учебния ресторант. В кулинарния празник се включи и екипа на Еразъм отдела на ВУМ, който презентира традиционна българска баница.

Специално жури, начело с Президента на ВУМ доц. д-р Тодор Радев оцени участниците и заедно с присъстващите студенти единодушно определи за победител отбора на Южна Корея, който представи традиционно пикантно булгоги със свинско месо. Подгласници бяха отборите на Китай и Турция.

Освен награди за победителите, всички участващи студенти получиха и традиционни сувенири за спомен от пребиваването си в България.

 

By Admin