fbpx

Добрич е един от десетте най-големи градове в България и е административен център на област Добрич.

Разположен е на 35 км от Черно море, недалеч от най-големия черноморски залив, оформен между нос Калиакра и нос Галата. Близо до Добрич се намират и черноморските курорти „Албена“, „Златни пясъци“, „Св.св. Константин и Елена“, ваканционните селища „Ривиера“, „Слънчев ден“ и „Русалка“, както и курортните градове Балчик и Каварна. Варна – третият по големина град в България, известен като „морската столица на България“, е само на 50 км oт Добрич. Сред туристическите атракции в региона са Дворецът в Балчик (някогашна резиденция на румънската кралица Мария), балчишката Ботаническа градина (в която е представена забележителна колекция от растителни видове от цял свят), Аладжа манастир и Aрхеологическият и природен резерват „Калиакра“.

Добрич е домакин на редица фестивали и конференции. Тук се провеждат осем национални и международни фестивала, сред които Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев”, Международен младежки фестивал и конкурс „Фолклор без граници“, Международен младежки музикален фестивал „Надежди, таланти, майстори” и Международен хоров фестивал „Маестро Захари Медникаров”.

Основните културни институти на Добрич са Драматичният театър, Кукленият театър, Художествената галерия, Регионалната библиотека, Народното читалище. Регионалният исторически музей със своите музейни обекти: Архитектурно-етнографски музей на открито „Старият Добрич”, Музей по Нова и най-нова история, Дом-паметник „Йордан Йовков” и други.

– Кино Икар предлага всички най-актуални филми, както и 3D прожекции.
– Плувен комплекс Русалка и спортен комплекс „Изида“ предлагат възможности за практикуване на плуване, тенис на корт, фитнес, колоездене, волейбол.
– Конна база Рекар е достъпна за конна езда от професионалисти и начинаещи.

Центърът за защита на природата и животните в гр. Добрич е уникален обект в България. Простира се върху площ от 160000 m2 с богата растителност. В обстановка максимално доближаваща се до естествената среда на животните в Центъра се отглеждат над 100 животински вида, сред които елени, сърни, лами, муфлони, мечки, коне на Пржевалски, кози, фазани, бизони, водолюбиви и екзотични птици.

 

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to admissions@vum.bg

 

Здравейте!

Щракнете върху някой от нашите представители по-долу, за да разговаряте в WhatsApp или да ни изпратите имейл до admissions@vum.bg

×