vum-logo-header-BG

На 2 декември, от 11 часа студенти и преподаватели в областта на софтуерното инженерство ще демонстрират етично хакерство и как да си опазим базите си данни от нерагламентирано проникване. Демонстрацията ще включва вътрешно и външно разбиване на сигурност на база данни, както и практически съвети за по-висока кибер-сигурност.
Събитието се провежда само няколко дни след 30-ти ноември, когато е международният ден за компютърна сигурност и се организира от студентите на Висше училище по мениджмънт в специалност Софтуерни системи и технологии. Младежите, водени от техния преподавател – доц. Николай Райчев (създател на програмата и Директор софтуерно инженерство в голяма международна компания) ще направят обучение по ISO 27001 за защита на бази данни.
Международният ден започва да се отбелязва през 80-те, когато компютрите навлизат в бизнеса в САЩ и започват да съдържат повече и повече информация. Той се отбелязва по различни начини по света и има за цял да събере ИТ специалисти и потребители на бази с информация с цел превенция и защита наличните и служебните им компютри, данни и информация от хакерски атаки.
Във Варна, международният ден за кибер сигурност ще се отбележи в сградата на Висше училище по мениджмънт (ул. Оборище 13А, гр. Варна) на 2 декември (събота), от 11 часа (конферентна зала) – входът е свободен.

By Admin