vum-logo-header-BG

„За всяка минута, в която си нещастен, губиш 60 секунди щастие“ – Ралф Емерсон.

„Щастието не е фриволност, нито лукс. То е дълбоко вкоренена ценност споделена от всички членове на човечеството“ – UN Secretary-General Ban Ki-moon 2014

Международният ден на щастието се отбелязва на 20 март съгласно резолюция 66/281 на Общото събрание на ООН от 28 юни 2012 г., в която е декларирано, че стремежът към щастие и благополучие е фундаментална цел на човечеството.

Идеята за този ден е на краля на Бутан. Населението там се счита за едно от най-щастливите в света, заради холистичният им начин на живот и важността на благополучието на хората, колкото и материалното им богатство.

Щастието се намира в гените ни, според проучване на Проф. Минков от Висше училище по мениджънт – Варна, заедно с Майкъл Харис Бонд от Политехническия университет в Хонг Конг, което показва, че колкото повече хора от една държава имат този ген, толкова по щастлива е дадената нация.

Повече: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3399744/Do-happiness-gene-depend-live-Sweden-Ghana-lots-cheery-DNA-s-bad-news-Chinese-Jordanians.html#ixzz5AHSjYiuv 

Прави това, което те кара да се чувстваш щастлив.

Заразявай с щастие.

Кажи на всички.

Източници: https://www.daysoftheyear.com/days/international-day-of-happiness/

By Admin