Близо 50 индийски студенти завършиха обучението си във Висше училище по мениджмънт

Младежите танцуваха индийски танци с традиционни носии

Днес, във фоайето на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) в гр. Добрич, студенти от Индия участвали в Летен университет на ВУМ получиха сертификатите си за успешно завършване. Те ще бяха наградени от ректора на висшето училище – доц. д-р Тодор Радев и д-р Сарика Сривастава от Технически университет на Гуджарат. След края на официалната част, облечени в традиционни носии, студентите демонстрираха традиционни индийски танци. От друга страна, а домакините от ВУМ се представиха с деца от лятната занималня на Гимназия „Райко Цончев“ – „Патиланско Царство“, които поздравиха завършващите с български фолклорни танци. В края на събитието, младежите поканиха доц. Радев и зам. ректора на ВУМ – проф. Веселин Благоев да танцуват заедно под звуците на индийски ритми.

Общо 47 студенти магистърско ниво (МВА) в техническия университет от западния индийски регион завършиха обучение в лятна бизнес програма на ВУМ с предмети Международен бизнес и Стратегически мениджмънт. Тя малко над един месец. От ВУМ уточняват, че вече десета година обучават студенти от различни краища на света в т. нар. магистратура на магистратурите МВА – (Магистър бизнес администрация), но за пръв път толкова много студенти от Индия.

От висшето училища съобщават, че по време на обучението си, студентите са имали възможност да посетят някои от най-големите компании в Североизточна България, да се запознаят в подробности с мениджмънта на организациите, планирането и пазарите, на които работят. Освен това, младежите са пътували из България и съседна Румъния, за да се запознаят със забележителности, бит, култура и традиции. Добавят, че индийската група бе и инициатор на отбелязването на Международен ден на Йогата с масова демонстрация на упражнения.

За повече информация: 0885 398 663 (Павел Йорданов)