Дарик Холдинг – 70 стипендии за талантливи български кандидат-студенти

logo_DarikДарик Холдинг ще предостави 70 стипендии за талантливи български кандидат-студенти, които ще останат да учат в България.

Това бе обявено днес от президента на холдинга Радосвет Радев по време на  пресконференция на тема „Как да задържим талантливите студенти в България?“.


  1. Попълнете до 01 август 2018 г. формуляр за кандидатстване
  2. Премиенете интервю с представители на ВУМ и Дарик
  3. Вижте резултатите на сайта на ВУМ и чрез Дарик!

Ще бъдат предоставени 60 стипендии от името на „Дарик Холдинг“ на стойност 1500 лева (750 евро) част от тях вече бяха предоставени за академичната 2017/2018 година, друга част ще бъдат отпуснати на кандидат-студенти за академичната 2018/2019. От друга страна, лично от Радосвет Радев ще бъдат дадени 10 стипендии на стойност 2000 лева (1000 евро). Тези стипендии ще бъдат отпускани на кандидат-студенти във Висше училище по мениджмънт (ВУМ).

Student testimonial

Проверете специалностите, за които можете да кандидатствате във Висше училище по мениджмънт-Варна!


Основните мотиви на г-н Радосвет Радев да предостави стипендиите на кандидат-студенти на ВУМ са:

  • обучението във Висше училище по мениджмънт-Варна (ВУМ) позволява на талантливите студенти да се развиват, придобивайки опит в чужбина чрез обучение или стаж по специалността, които се предоставят в престижни университети и компании от ВУМ;
  • за поредна година по критерий „мобилност на студенти“ висшето училище е класирано на първо място в света от близо 1500 университета включени в четвъртото издание на рейтинга U-Multirank – рейтинга  финансиран от Европейската комисия;
  • студентите на ВУМ се обучават в престижни университети (обмен) или работят в индустрията, а след като се върнат у нас завършват с две дипломи за бакалавър – българска, британска или от друг водещ европейски университет партньор (Швейцария, Норвегия, Холандия и др.);
  • ВУМ е алтернатива на качественото образование в чужбина – над ¾ от студентите му заявяват, че биха избрали да учат в чужбина ако не беше възможността да учат във ВУМ;
  • ВУМ е поставен на 20-то място в света за магистърската си програма по туризъм (според глобалният Best-Masters ранкинг).

Желаещите да се възползват от тази възможност ще трябва да минат през предварителен подбор – интервюта с представители на Дарик и ВУМ като предварително, до 01 август 2018 трябва да бъде попълнен специален електронен формуляр на уебстраницата на висшето училище. Интервютата ще се провеждат в градовете Варна и София, а за българчетата, които са в чужбина или нямат възможност да пътуват – ще бъде възможно видео интервю чрез интернет. Крайното класиране ще бъде обявено чрез медиите и на официалната уебстраница на висшето училище (www.vum.bg), както и чрез Дарик Радио.

*Забележка: Стипендии в размер на 750Евро и 1000 Евро се отпускат при наличие на IELTS сертификат с минимален резултат 7.5 и/или отлична оценка от държавен зрелостен изпит по английски език.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *