vum-logo-header-BG

„…Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, гдето знаньето живей!…“

Думи, носещи дълбок смисъл и гордост. Думи, които всеки българин знае от времето на първия училищен звънец и първото пристъпване на училищния праг. Думи с минало, настояще и бъдеще!

В българската история има дела, които не се побират в рамките на една епоха и дори на един народ. Такова е делото на светите братя Кирил и Методий, което превръща българите в нация, намираща своята идентичност във великото и свещено слово: “АЗ, БУКИ, ВЕДИ, ГЛАГОЛИ, ДОБРО, ЕСТ…..”.

Векове по-късно братята Кирил и Методий продължават да живеят в нас, благодарение на всяка дума, която изричаме, на всяка мисъл, с която се будим, и на всяка мечта, с която заспиваме.

Бидейки в просветителската роля на учителя днес, ние сме приели за свой висш дълг да учим и вдъхновямаме за достойни дела нашите студенти и деца! Само така ще изпълним завета на светите братя – да отваряме очите за незримото великолепие на познанието, да разкриваме необятната мощ на духовността, да даваме криле на дръзките, търсещите, искащите да знаят.

Вече близо четвърт век Висше училище по мениджмънт се стреми да бъде обединител, следвайки делото на нашите първоучители. Обединител на многобройни и пъстролики култури, езици и обичаи, идващи тук с чуждестранните ни студенти от десетки държави по целия свят – обединител в името на най-ценното – знанието и просветата.

Тази година честването на деня на равноапостолите Кирил и Методий е малко по-особено. Но няма вирус, катаклизъм или сила, които да спрат мощта на просвещението и стемежа заедно да вървим към светли бъднини !

От името на академичната и студентска общност на Висше училище по мениджмънт, Ви поздравяваме с най-светлия празник – Деня на славянската писменост и българската култура.

Честит 24-ти май, българи!

By Admin