vum-logo-header-BG

Студенти от над 40 страни

Двойна българска и британска диплома

Първо място в официална класация на МОН

 

Вече над две десетилетия международното Висше училище по мениджмънт (ВУМ) приема и обучава студенти от над 40 страни. Студентите изучават международен бизнес в международна среда в кампусите на университета в София, Варна и Добрич. Специалностите в направления „Бизнес и маркетинг“, „ИТ“, „Туризъм и хотелиерски мениджмънт“ се преподават на английски език от високо квалифицирани преподаватели.

По случай своя 20-годишен юбилей Висше училище по мениджмънт организира редица специални инициативи и събития, както и изненади и кампании в социалните мрежи.

Програмата започна с отворена лекция на тема „Ораторството като бойно изкуство“ с гост-лектор интернет специалистът и кариерен консултант Майк Рам, което се състоя на 7 април в кампуса на ВУМ в гр. Добрич.

На 16 април училището посрещна кандидат-студенти и техните родители на Ден на отворените врати в главната сграда на ВУМ в град Варна. Събитието бе с фокус върху възможностите за обучение в областта на информационните технологии и софтуерното инженерство. Гостите научиха повече за най-новите тенденции в софтуерното инженерство, принципите на компютърната наука и нейните основни дисциплини, както и за възможността за завършване с българска и британска бакалавърска диплома за по-кратък период на обучение. Кандидат-студентите се запознаха и с условията за кандидатстване за стипендия от специалния фонд за млади таланти в софтуерното инженерство с обща стойност 20 000 евро. 

Интересни са и юбилейните кампании в социалните медии. Онлайн феновете на ВУМ ще могат да споделят под формата на снимка или видео пожеланието си за рождения ден на училището на родния си език. Очакват ги специални награди. По повод юбилея ще стартира и рубрика „20 неща, които обичаме във ВУМ“ (20 things we love about VUM). В нея ще намерят място най-големите постижения на университета, интересна статистика и факти от основаването на училището досега.

През своята 20-годишна история университетът има безспорни постижения и отличия. Според официалната класация на МОН за 2015 г. в направления „Икономика“ и „Администрация и управление“ ВУМ се класира първи по показатели като международна мобилност, цитирани публикации на преподаватели и участие на студентите в изследванияВ направление „Туризъм“ бе класиран на първо място за удовлетвореността на студентите от социално-битовите и административни услуги, провеждане на стажове и участие на студентите в изследвания. ВУМ е признат и за най-доброто бизнес училище според престижни образователни рейтинги като U-Multirank, Best-masters и Eduniversal.

Университетът продължава да поддържа отлични взаимоотношения с бизнеса и осигурява на студентите си възможности за стажове при топ работодатели в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия и др. От близо 7 години ВУМ си партнира и с престижния британски университет Cardiff Metropolitan University. Така завършилите ВУМ студенти получават две дипломи – българска от ВУМ и британска от авторитетния Cardiff Metropolitan University, което дава възможност за още по-добра реализация.

Висше училище по мениджмънт е създадено през март 1996 г. като Колеж по туризъм, а в последствие получава и начална институционална акредитация. ВУМ работи в посока предлагане на нови атрактивни специалности и разширяване на международните си академични партньорства, за да продължи да подготвя професионални кадри, отговарящи на търсенето на пазара на труда в България и чужбина.

By Admin