vum-logo-header-BG

Дни на отворени врати, организирани от Институт по кулинарни изкуства (CAI) към Висше училище по мениджмънт-Варна и „МЕТРО Академия“ в София, преминаха вдъхновяващо и при голям интерес.

На 7-ми и 8-ми април ученици от цяла България, споделящи страстта към кулинарните изкуства, се впуснаха в едно приключение, цeлящо не само да ги запознае с тънкостите на занаята, но и да покаже, че и в България можем да се учим да творим като големите готвачи от ресторанти със звезди „Мишлен“. Както отбеляза първокурсникът от специалност „Гастрономия и кулинарни изкуства“ Мирослав Дървеняков, за да си успешен в това, което правиш, трябва да „гориш“ в него!

Посетителите на форума имаха възможност не само да се насладят на майсторските класове, които студентите от CAI изнесоха по време на четирите сесии в рамките на събитието, но и да научат малко повече за това как да осъществят мечтата си да станат професионалисти в сферата. Сандрина Янева, настояща студентка в специалност „Хотелиерство и кулинарни изкуства“, разказа на учениците как преди година и тя е била на тяхно място – объркана и търсеща своя път, но сега вече сбъдва мечтата си под вещото наставление на шеф-инструктурите от CAI.

Двата Дни на отворени врати, провели се в София, са само част от събитията, които дават поле за изява на студентите от двете кулинарни специалности във ВУМ.

Целият екип на Института по кулинарни изкуства изказва специални благодарности на учениците и учителите от Софийска професионална гимназия по туризъм, 17 СУ „Дамян Груев“ – София, ПГХТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Горна Оряховица, ПГТЛП „Гоце Делчев“ – Благоевград, ПГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Видин и ги очаква отново на следващия такъв форум.

Това събитие беше възможно благодарение на партньорството между Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт-Варна и МЕТРО Академия, които обединяват усилията си за създаване на бъдещите лидери в света на кулинарията.