vum-logo-header-BG

Родолфо, който учи Бизнес Администрация, разказва за неговото пътуване до Варна и обучението му във Висше училище по Мениджмънт

Да учиш в международно Висше училище с хора от над 30 различни националности, да живееш в една по-различна среда, да пребориш всички стереотипи и дори да ти предложат работа в Nubank, всичко това беше част преживяванията на Родолфо Паглярини по време на обучението му във Варна и Висше Училище по Мениджмънт от септември 2017 до февруари 2018 г.. Тук Родолфо учи икономика, бизнес комуникации, международно управление на бизнеса и международен и глобален маркетинг. Но според него обучението му далеч е надхвърлило теоретичните знания.

„Имах възможността да се запозная с хора от над 10 различни страни. Всеки ден научавах нещо ново, от диалектите на страната до жестовете на тялото. Докоснах се до различни вярвания и отворих съзнанието си към всякакви личности. Научих, че няма значение какво вече знаем за света: само излизането от рамките на собствената ни страна ни позволява да разберем какво знаем и къде живеем наистина „, казва той.

За Родолфо, пътуването и обучението му във Висше Училище по Мениджмънт е включвало запознаването с други култури, както и професионален и личен растеж. „Опитах местната гастрономия, без да знам точно какво искам и внезапно бях изненадан от този вкус“, казва той. „Загубих се в столица без батерия на мобилния телефон и трябваше да се оправям само с помощта на местните хора; Научих езика до колкото да мога да пожелая „Добър ден“ и дори имах въчможността да обсъждам различни теми като икономика и маркетинг с хора от 10 различни националности „, спомня си той.

  

Източник: https://www.pucpr.br/escola-de-negocios/2018/noticias/estudante-da-pucpr-passa-seis-meses-na-bulgaria-e-conta-experiencia-fascinante/

By Admin