vum-logo-header-BG

На 30 март в Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“, гр. Добрич студенти от педагогическите специалности на ВУМ „Педагогика на обучението по икономика и мениджмънт“ и „Педагогика на обучението по хотелиерство и ресторантьорство“ със своя преподавател проф. д-р Димитрина Каменова проведоха Майсторски клас – съвместен тренинг с учители от три училища. Гостуващи по Национална програма „Иновации в действие“ бяха Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“, гр. Правец, Английска езикова гимназия „Гео Милев“, гр. Русе и Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“, гр. Варна.

Тренингът бе на тема „Развитие на педагогически умения за индивидуално ориентирано обучение“. Целта на екипа от студенти е взаимно с действащи иновативни учители да постигне по-силна идентификация със съвременните аспекти на ролята на учителя и развитие на неговата самоличност, ориентирана към подкрепа на ученика да открива и развива своя личностен потенциал.

Участниците в Майсторския клас получиха Сертификат за иновативен учител от Института за модерно образование към Висше училище по мениджмънт. Резултатите от тренинга студентите ще публикуват в Годишника на ВУМ чрез участие в Международната научна конференция „Образователното пространство в постнекласическата епоха“, която ще се проведе от 20 до 23 юли 2023 г. в Курортен комплекс „Албена“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *