vum-logo-header-BG

Във Висше училище по мениджмънт – Варна се проведе първото кулинарно изложение “Food Innovation Exhibition”, което представи уникални кулинарни продукти и разработки на студенти от специалностите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“. Като част от дисциплината „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от Институт по кулинарни изкуства към ВУМ имаха задачата да създадат и презентират авторски ястия с уникални рецепти, които не са използвани досега.

Събитието бе открито от заместник ректора по научноизследователска дейност на ВУМ проф. Станислав Иванов, а младите шеф-готвачи бяха оценени от преподавателски екип в състав шеф Хю Бутен, доц. Мая Иванова, ас. Ирина Петкова и Клайв Хорскрофт. Студентите демонстрираха своите иновативни кулинарни продукти и пред представители на F&B индустрията и професионалисти от сферата на туризма и гостоприемството.

Присъстващите имаха възможността да дегустират креативни кулинарни изкушения като солени френски макарони с български подправки, традиционна виетнамска супа „Фо“, огнен заек, бобена торта, бонбони с вкус на агнешко, близалки от свинско месо, сладолед от мащерка с трохи от розмарин, шоколадови бонбони със зеленчуков пълнеж от цвекло, сладък картоф с моркови или чили и други, както и да отпият глътка свеж коктейл от борови иглички.

Събитието бе организирано от студенти, обучаващи се се в друга специалност във ВУМ – „Хотелски мениджмънт“, като част от дисциплината „Конференции, изложения и корпоративни събития“. Така те приложиха на практика наученото по време на лекции като планираха, организираха и управляваха реално събитие – опит, който е от изключителна полза за младите хора, завършващи образованието си подготвени да се включат в същинската работна среда.

Снимки от събитието може да видите тук.

By Admin