vum-logo-header-BG

Катедра „Туризъм“ на Висше училище по мениджмънт подписа споразумение с онлайн платформата Travelife за безплатен достъп на студенти, обучаващи се в програмите по туризъм и гостоприемство на варненския университет.

Така те имат уникалния шанс да получат сертификати SUSTOUR за устойчиво развитие на туроператори. По време на дисциплината „Туристически посредници“ студентите ще получат достъп до онлайн платформата за обучение на туроператори Travelife. След преминаването на обученията и съответните изпити, студентите ще получат сертификат за Устойчивост в туроператорската дейност.

SUSTOUR работи в тясно сътрудничество с европейските туристически асоциации в подкрепа на по-устойчиво развитие на туристическата индустрия. ECTAA, Европейският комитет на туристическите агенции и асоциации (ЕКТАА) е официален партньор по проекта SUSTOUR, в който се цели обучение на туроператорите и туристически агенции за въвеждане на системи за управление на устойчив туризъм.

Подписаното споразумение е поредното доказателство за постоянното желание на преподавателите на ВУМ да обучават и развиват своите студенти и да стимулират израстването им като професионалисти в сферата на туризма и готоприемството. Базираните на конкретни проблеми и случаи техники, които се прилагат по време на курса на обучение, са свързани с действителната хотелиерска практика и водят до изграждане на креативност и новаторско мислене при решаване на практически казуси, на умения за работа в екип, комуникация, планиране и организиране, вземане на решения и управление на конфликти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *